Πέτσας: Αν χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια θα γίνει και αυτό

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα δύο με τρία 24ωρα, τόσο στις πόλεις όσο και στα νησιά, ενόψει μάλιστα και του Πάσχα.

Για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως ακόμα και στα επόμενα δύο με τρία 24ωρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι μετακινήσεις των πολιτών. «Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα» σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα, κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση. Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τα διόδια το Πάσχα

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια το Πάσχα.

«Πρέπει όλοι να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να μην μαζευόμαστε πολλοί μαζί στο ίδιο σημείο. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε  και να ν’ αποφασίσουμε ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Θα μείνουμε μακριά από συνήθειες, έθιμα και παραδόσεις μας, για να είμαστε και του χρόνου όλοι μαζί.

Όλοι ξέρουμε τι γίνεται και στις αυλές των χωριών μας και στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Φέτος δεν θέλουμε το συγχρωτισμό, δεν θέλουμε να μαζευτεί πολύς κόσμος μαζί. Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι μία από τις λίγες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, που όλοι μας μπορούμε να γίνουμε ήρωες, κάνοντας κάτι απλό: Μένοντας σπίτι και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώνονται. Αποδέχονται τα αυστηρά, τα δύσκολα μέτρα. Είναι έτοιμοι, ενδεχομένως, να δεχθούν και αυστηρότερα μέτρα, για να προστατεύσουμε όλοι μαζί τη δημόσια υγεία. Στους λίγους που δεν θέλουν να συμμορφωθούν,  κάνουμε ξανά έκκληση να συμμορφωθούν.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός στις μετακινήσεις δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση. Δεν επιτρέπεται αυτή η μετακίνηση. Αν χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια θα γίνει και αυτό» δήλωσε.