Πεζογέφυρα στον κόμβο «Βιοκαρπέτ» ζητά ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, θετική η Εγνατία Οδός ΑΕ

Στην καταγγελία πως “δεν έχει προβλεφθεί κανένας κόμβος για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι που είναι άνωθεν της περιφερειακής προς την περιοχή του Κορδελιού που είναι κάτωθεν της περιφερειακής” προχωρά μέσω του Alpha 96,5 ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Εγνατίας Οδού Α.Ε. στο πλαίσιο των έργων αναβάθμισης που υλοποιούνται στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου εάν κλείσει ο κόμβος “Βιοκαρπέτ” “αποκλείεται όλος ο κόσμος που είναι στην περιοχή εκείνη και από τα σχολεία και απ’ τα φαρμακεία και απ’ τα σούπερ μάρκετ και απ’ όλα” ισχυρίζεται ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου υπογραμμίζοντας ότι ο αποκλεισμός θα αφορά όχι μόνο τους πεζούς, αλλά και τους οδηγούς.

“Ζητάμε να συνεχίσει τη λειτουργία του αυτός ο κόμβος” τονίζει επιγραμματικά ο κ. Σούλας και προσθέτει πως “δεν υπάρχει τόση πολλή βιασύνη να κλείσει αυτός ο κόμβος”. Στον αντίποδα η δημοτική αρχή ζητά “να γίνει μία πεζογέφυρα τουλάχιστον αξιοπρεπής και να διευθετηθεί το θέμα με μία διαδρομή την οποία θα κατασκευάσει η περιφέρεια, η Εγνατία Οδός, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται και τα οχήματα” καθώς “αν γίνει ένα μεγάλο τεχνολογικό ατύχημα, οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι εκεί μέσα. Είναι σαν τα ποντίκια μέσα σε μια φάκα”, διαμηνύει ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Σούλα, έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, στις οποίες διαπιστώθηκε κατανόηση, η οποία όμως “περιμένουμε να μετατραπεί σε πράξη. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο”.

«Υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την πεζογέφυρα» καθώς η ισχύουσα μελέτη δεν προβλέπει την κατασκευή τέτοιας στο ύψος του κόμβου “Βιοκαρπέτ” της εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνδέει το Κορδελιό με τον Εύοσμο, είπε στον Alpha 96,5 ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολος Αντωνούδης.

“Υπάρχει μια μελέτη εδώ και τέσσερα χρόνια η οποία είναι γνωστή και στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και στην περιφέρεια” υπενθυμίζει ο ίδιος και εξηγεί πως το αίτημα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για κατασκευή οδικής σύνδεσης της περιοχής “Βιοκαρπέτ” με την αναβαθμισμένη εσωτερική περιφερειακή είναι αδύνατον να υλοποιηθεί για λόγους ασφαλείας. “Είναι ένας αυτοκινητόδρομος ο οποίος είναι ταχείας κυκλοφορίας, ο οποίος περνάει μέσα από κατοικημένες περιοχές και προφανώς δεν μπορεί οι έξοδοι και οι είσοδοι οι οποίες γνωρίζαμε μέχρι τώρα να συνεχίσουν να υπάρχουν” λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. συμπληρώνοντας πως ο κόμβος της “Βιοκαρπέτ” δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει.

Πάντως σε σχέση με την κατασκευή πεζογέφυρας στον εν λόγω κόμβο ο ίδιος διαμηνύει ότι μπορεί να ικανοποιηθεί. “Το κόστος είναι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο” δηλώνει ο κ. Αντωνούδης συμπληρώνοντας πως στο ιδανικό σενάριο, εάν εγκριθεί το διαχειριστικό σχέδιο, η πεζογέφυρα μπορεί να κατασκευαστεί τους επόμενους τρεις μήνες. Στην χειρότερη περίπτωση, η πεζογέφυρα θα ενταχθεί στη νέα εργολαβία “που θα κάνουμε και θα μαζέψει όλες τις εργασίες οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί γιατί έχουν καθυστερήσει οι απαλλοτριώσεις και να κατασκευαστεί. Αυτό βέβαια θα γίνει σε δύο χρόνια”.