Ποιες πορείες θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εορτάζεται σήμερα η 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την οποία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη δ.σ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 -1974 διοργανώνουν εντός του χώρου του Πολεμικού Μουσείου στο Γ’ Σώμα Στρατού, από 9.00 έως 17.00 ξεναγήσεις από αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα σε σχολεία, μαζικούς φορείς αλλά και σε μεμονωμένα άτομα.

Επίσης, διοργανώνουν, εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αγωνιστή της Δημοκρατίας και του Φοιτητικού κινήματος Θωμά Βασιλειάδη, στις 12.30 μ.μ. εντός της Πολυτεχνικής Σχολής.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή και κεντρική ομιλία μελών της Διοίκησης του Σ.Φ.Ε.Α. Θα ακολουθήσει πορεία.

Κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τις Διοικήσεις των Σωματείων, των Συνδικαλιστικών παρατάξεων και των φορέων στις 12:00 στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Συγκέντρωση και πορεία, στις 17:00, στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Στις 17:30 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία, μέλη φοιτητικών συλλόγων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Συγκέντρωση στην Καμάρα, στις 18:00, και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έχουν προγραμματίσει άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.