Πήραν με τις « λεκτικές » ντομάτες τον Ζέρβα

Διαστάσεις που ξεφεύγουν παίρνει η αντιδικία που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα με τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές.

Πριν λίγες ημέρες ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την άποψη, πως πρέπει να κλείσουν οι λαϊκές αγορές, καθώς κατά την εκτίμηση του δεν είναι ασφαλείς λόγω κορονοϊού. Πάντα κατά την άποψη του κ. Ζέρβα, οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται τα προϊόντα από τα σούπερ – μάρκετ, τα μίνι μάρκετ και τα μανάβικα.

Όπως είναι φυσικό η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την οργή των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές, αλλά και απλών πολιτών. Το στόλισμα που δέχεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο διαδίκτυο είναι καθημερινό με εκφράσεις που δεν μπορούν να μεταφερθούν…

Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές καταλογίζουν στον κ. Ζέρβα δόλο προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τρίτων ( σούπερ – μάρκετ, τα μίνι μάρκετ και τα μανάβικα).

«Είναι δυνατόν να κατευθύνει τον κόσμο σε κλειστούς χώρους, όταν στις λαϊκές αγορές που είναι ανοιχτές υπάρχει μικρότερος κίνδυνος;», λένε οι εργαζόμενοι στις λαϊκές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συνδικαλιστές του κλάδου των λαϊκών αγορών, που σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν, πως υπάρχει ξεκάθαρη στόχευση στο πορτοφόλι του καταναλωτή. «Κάποιοι ονειρεύονται μονοπωλιακές καταστάσεις» λένε χαρακτηριστικά.

Η κόντρα πάντως μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να συνεχιστεί και στην μετά – κορονοϊο εποχή. «Αυτός που παρακαλούσε για ψήφους στις περιοδείες του στις λαϊκές αγορές τώρα έγινε εχθρός. Να μην τολμήσει να ξαναπατήσει σε λαϊκή αγορά και να είναι σίγουρος πως θα τα ξαναπούμε στις επόμενες εκλογές», είναι το μήνυμα που στέλνουν προς τον κ. Ζέρβα.

ΣΤ. ΑΛ.