Πιθανές έως και τρεις συναντήσεις Πούτιν – Τραμπ εντός του 2018

Ανοιχτό αφήνει το Κρεμλίνο το ενδεχόμενο ξεχωριστών συνομιλιών του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του κατά τη διάρκεια των τριών Συνόδων Κορυφής, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του 2018, περιλαμβανομένων εκείνων στη Σιγκαπούρη, τη Γαλλία και την Αργεντινή.

Η Μόσχα ανυπομονεί να πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες αυτές, δήλωσε στην εφημερίδα «Izvestiya» ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Τόνισε ωστόσο ότι «όλα εξαρτώνται από την αμοιβαιότητα».

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τον Ιούλιο στο Ελσίνκι, σε μία Σύνοδο Κορυφής, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως στις ΗΠΑ. Πολιτικοί και όχι μόνο επέκριναν τότε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη στάση του να δώσει σχεδόν «άφεση αμαρτιών» στη Ρωσία για τη φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές, το 2016.

Ανάμεσα στους πιο σφοδρούς επικριτές εκείνης της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε μόνο παρουσία των μεταφραστών, ήταν και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μακέιν, ο οποίος είχε κάνει τότε λόγο για «τραγικό λάθος» και είχε υποστηρίξει ότι ο Τραμπ απέτυχε να υπερασπιστεί τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν ο μοναδικός πολιτικός που έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μακέιν δύο ημέρες μετά.