Πλειστηριασμοί: Αθώος ο Σμήλιος, όχι όμως οι προθέσεις της κυβέρνησης…

Αθώος κρίθηκε χθες από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο Ηλίας Σμήλιος, που αντιμετώπιζε κατηγορίες για «υποκίνηση» ταραχών σε κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Ο δάσκαλος από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, γνωστό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μετέχει ενεργά στο «Κίνημα ενάντια στους Πλειστηριασμούς», στην απολογία του τόνισε πως συμμετέχει ανοιχτά στις κινητοποιήσεις, με συγκεκριμένες πολιτικές ιδιότητες, και πως ανήκει «στην τάξη που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή».

Από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επισήμανε πως «δεν θα τους περάσει. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να απαλλαγούν τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς από τις άλλες 4 περιπτώσεις δίωξης, όπως και όλοι οι διωκόμενοι για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

Ωστόσο, από την πλευρά της η κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς διότι λέει, πως αυτό δεν συμφέρει στις τράπεζες και στην καπιταλιστική οικονομία. Το είπε και ο Άδωνις, που βγήκε ως λαγός να περάσει το μήνυμα. Σε δημόσιες προπαγανδιστικές εμφανίσεις του από τα μέσα Γενάρη, αφού τονίζει πως από τις 30 Απριλίου και έπειτα παύει η απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, υποστηρίζει πως «απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία» και διακηρύττει ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει». Επίσης έχει χαρακτηρίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας ως «ζημιογόνα» για την οικονομία. Λέτε να έχει κλείσει προμήθεια ως “salesman”; Διότι στις πωλήσεις σκίζει…

Φαφούτης ο νόμος Κατσέλη…

«Έχει ξεδοντιαστεί ο νόμος που φέρει το όνομά μου», τόνισε σήμερα το πρωί η Λούκα Κατσέλη, κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις. Όπως είπε θα πρέπει να μπορεί ο οφειλέτης να προσφεύγει στα δικαστήρια. Χαρακτήρισε δε αναγκαιότητα το πτωχευτικό δίκαιο για ιδιώτες και κοινωνικό δικαίωμα την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ξεκαθάρισε επίσης πως με τις ρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, οι τράπεζες θα έχουν το πάνω χέρι και αυτές θα αποφασίζουν αν η κάθε περίπτωση θα μπορεί να υπαχθεί ή όχι σε ρύθμιση. Επίσης σχολίασε πως και η «πλατφόρμα που αντικατέστησε τις ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας σε σχέση με τον νόμο 3869, δεν έχει δουλέψει».

Πάμε δηλαδή για τσουνάμι πλειστηριασμών, όμως σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμα η χώρα δεν χορταίνει να απολαμβάνει την «κανονικότητα»…

Φ.Δ.