Πλήθος κόσμου στο Beer Festival στα Λαδάδικα!

Η γιορτή του… Μάκη Κοτσάμπαση για τους λίγους, για κάποιους μπύρα, για άλλους… μπίρα, στα ελληνικά ζύθος και μύθος θα μπορούσε να προσθέσει κανείς.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Χαϊνά

Όπως και να την αποκαλέσεις, γεμίζεις με εκατοντάδες παγωμένα συναισθήματα. Μία λέξη με πέντε γράμματα (με όλα τα ονόματα) συνδέεται με οποιαδήποτε στιγμή χαλάρωσης ή χάους, όπως και είναι άμεσα συνδεδεμένη με φίλους σε όλα τα μέρη που μπορείς να βρεθείς.

Όσοι έχουν μιλήσει ή έχουν γράψει για την μπύρα συμφωνούν ότι είναι από τα αρχαιότερα ποτά, που δεν εφευρέθηκε ή δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, αλλά ανακαλύφθηκε τυχαία. Αρκούσε ένα ξεχασμένο βρεγμένο καρβέλι κριθαρένιου ψωμιού για να αρχίσει μια ζύμωση την οποία οι άνθρωποι παρατήρησαν και εξέλιξαν. Είναι γνωστό ότι η μπύρα πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου 5500 με 6000 χρόνια. Στην Ελλάδα το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής ζύθου ήταν αυτό του Ιωάννη Γ. Φίξ που κατασκευάστηκε το 1864.

Ό,τι και να πεις, όσο και να το αναλύσεις, το θέμα είναι ένα. Η μπύρα είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που έκανε ο άνθρωπος στον άνθρωπο. Ένα δώρο που συναντάται πλέον σε διάφορα χρώματα από ξανθιά και μελαχρινή, μέχρι κόκκινη, ικανή να δροσίσει ακόμα και τον πιο διψασμένο.

Beer Festival Αιγύπτου – Λαδάδικα

Ξεκίνησε χθες το Beer Festival στην οδό Αιγύπτου στα Λαδάδικα ξεκινώντας το καλοκαίρι με το μεγαλύτερο πάρτι μπύρας του καλοκαιριού.

Από χθες μέχρι και το Σάββατο (01 Ιουνίου), από τις 20.00, όλα τα bar, cafe και εστιατόρια στα Λαδάδικα με ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJ, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε.. άφθονη παγωμένη μπύρα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το πάρτι συνεχίζεται στο τοπικό φεστιβάλ μπύρας πιο ανανεωμένο από ποτέ, αρκεί να βρεθείτε στον μοναδικό δρόμο που θα σας δώσει απλόχερα, μία ξεχωριστή νύχτα, γεμάτη rock μουσικές, χορούς και αναμνήσεις!