Πλούσιες οι «Παρά θίν’ αλός» εκδηλώσεις στην Καλαμαριά

Με στόχο την ανάδειξη των εκδηλώσεων και τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση  του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού «Παρά Θιν΄ Αλός», ο Δήμος Καλαμαριάς  παρουσίασε το πρόγραμμα των δράσεων.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, επεσήμανε αρχικά  πως η συνέντευξη τύπου δίνεται σε μια χρονική περίοδο που όλος ο ελληνικός λαός θρηνεί για τα θύματα της τραγωδίας στην Αττική και πρόσθεσε πως ο Δήμος ανέβαλλε όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην πόλη, τιμώντας τους νεκρούς, ενώ κάνει ένα βήμα εμπρός με τις εκδηλώσεις του «Παρά Θιν΄ Αλός» για να ξεφύγουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε,  από την όποια θλίψη και απαισιοδοξία βιώνουμε.

Οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις είναι η Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, ο αύλειος χώρος του κυβερνείου (παλατάκι),  το Δασάκι του Κόδρα και η πλαζ Αρετσούς .

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνονται με το εικαστικό πρόγραμμα του Πεδίου Δράσης Κόδρα στις 26 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Φεστιβάλ «Παρά θιν’ αλός» του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνεται από το 1990 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα της πόλης, φιλοξενώντας κάθε χρόνο σπουδαίους δημιουργούς των τεχνών και του πνεύματος. Η αγάπη με την οποία ο κόσμος αγκαλιάζει το Φεστιβάλ, διατηρεί το όραμά του ζωντανό και το καθιστά πιστό στο ετήσιο ραντεβού με το κοινό του. To Φεστιβάλ πραγματοποιείται ετησίως κλείνοντας την θερινή περίοδο στην Καλαμαριά.

Πεδίο Δράσης Κόδρα 2018

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, αναφέρθηκε και στο Πεδίο Δράσης Κόδρα 2018, τονίζοντας ότι,  φέτος θα παρουσιάσει μια κεντρική εικαστική έκθεση – το Κόδρα Fresh, και δύο μικρότερες εκθέσεις που θα στεγαστούν στο κτίριο των Κοιτώνων και των εξωτερικών του χώρων στο πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.