Πνευμονία η Κλίντον – Ακυρώνει προγραμματισμένη περιοδεία

Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, ακύρωσε την προεκλογική περιοδεία της στην Καλιφόρνια, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα, μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από πνευμονία, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της προεκλογικής εκστρατείας της.

Χθες, κατά τη διάρκεια της τελετής στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, η Κλίντον ένιωσε δυσφορία, γεγονός που την ανάγκασε να αποχωρήσει από την εκδήλωση. Κάποιες πηγές μάλιστα ανέφεραν πως στη συνέχεια λιποθύμησε. Αργότερα πάντως, φεύγοντας από το σπίτι τής κόρης της, όπου είχε καταφύγει, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως αισθάνεται θαυμάσια.

Το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε αρχικά στο γεγονός ως μια «έξαψη», τη στιγμή που ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του δημοσίως αμφισβητούν την καλή κατάσταση της υγείας της λέγοντας προσφάτως πως δεν είναι «πνευματικά και σωματικά» ικανή να αναλάβει το αξίωμα. Η πλευρά των Δημοκρατικών απαντώντας είχε κάνει λόγο για συνωμοσιολογία.