Πνίγηκε παιδάκι σε κέντρο προσφύγων στην Ηλεία

Ένα νήπιο, περίπου δύο χρονών, έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα στο κέντρο προσφύγων στην Μυρσίνη Ηλείας. Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό, καθώς υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε πισίνα που είχε γεμίσει με νερό ύστερα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Εθελοντές που βρίσκονταν στο κέντρο προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, το οποίο στη συνέχεια διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, εάν δηλαδή οφείλεται σε πνιγμό ή σε κτύπημα από την πτώση στην πισίνα, πρόκειται να διευκρινίσει η ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών. Για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατά πάσα πιθανότητα το νήπιο ξέφυγε της προσοχής των γονιών του. Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λίγη ώρα μετά το τραγικό γεγονός υπήξε αναστάτωση στο κέντρο φιλοξενίας, αφού πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη μόνιμου γιατρού.

Η μητέρα του παιδιού, η οποία είναι έγκυος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διότι παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας. Η οικογένεια των προσφύγων έχει έλθει από την Συρία και εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Μυρσίνης, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί.