Πολλές επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν δώρο Χριστουγέννων καταγγέλλει ο Α. Νεφελούδης

«Έδιναν το δώρο π.χ. στις καθαρίστριες οι εταιρείες καθαρισμού στα νοσοκομεία και πηγαίνανε στα ΑΤΜ των νοσοκομείων, δίπλα ο εργαζόμενος με τον εργοδότη και έδιναν το δώρο πίσω. Έχουμε και τα ‘μαύρα’. Σε ιδιωτικά σχολεία έχουμε καταγγελίες. Υπογράφουν ότι πήραν το δώρο ενώ δεν το έχουν πάρει. Έχουμε πολλές επιχειρήσεις (που δεν δίνουν το δώρο). Στον χώρο της καθαριότητας, στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης… Ψηφίζεται στη Βουλή ότι μισθοί άνω των 500 ευρώ καταβάλλονται τραπεζικά. Υπάρχουν μηχανισμοί (καταβολή του δώρου)» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 9,89 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε γνωστή υπόθεση στη Θεσσαλονίκη εταιρίας ανακύκλωσης που εργοδότης απείλησε εργαζόμενες «προσέχετε μη γίνετε σαν την Κούνεβα».

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στον ΔΟΛ είναι εξοργιστικό. Να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπινο μόχθο. Δεν μπορεί να επιλέγουν να χτυπούν πρώτα τους εργαζόμενους με αναλγησία», σημείωσε, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο του Τύπου.

«Σε ΔΟΛ, Ελεύθερο Τύπο και ΜΕΓΚΑ, η παραβατικότητα είναι απόλυτη από την πλευρά της εργοδοσίας. Υπάρχουν μέτοχοι με σοβαρή οικονομική επιφάνεια» υπογράμμισε ο γγ του Υπουργείου Εργασίας, στηλιτεύοντας τη στάση ιδιοκτητών που «αντί να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους, έπαιρναν τραπεζικά δάνεια με το ‘κούτελο’». Τόνισε, μάλιστα, ότι «ασχολούμαστε με τον ΔΟΛ και άλλα έντυπα εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε κάνει μια σειρά συναντήσεις».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ