Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Σομαλία

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισχυρή έκρηξη στη συνοικία Χοντάν της πρωτεύουσας της Σομαλίας τη Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία στη Μογκαντίσου.

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι βομβιστής-καμικάζι έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που οδηγούσε στην πύλη ενός κυβερνητικού κτηρίου στη συνοικία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 22, οι περισσότεροι πολίτες.

Το κτήριο που ήταν ο στόχος της επίθεσης κατέρρευσε εξαιτίας της έκρηξης, όπως και παρακείμενα κτήρια, ανάμεσά τους ένα τζαμί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Σεμπάμπ, μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού. Η οργάνωση, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, θέλει να ανατρέψει την αδύναμη κυβέρνηση της Σομαλίας, η οποία υποστηρίζεται από τη Δύση και μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, και να επιβάλλει τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου στη χώρα, στο Κέρας της Αφρικής.

Η Σεμπάμπ στοχοθετεί συχνά ξενοδοχεία όπου συχνάζουν διπλωμάτες, ξένοι και κρατικοί αξιωματούχοι, όμως το τελευταίο διάστημα μοιάζει να βάζει κυρίως στο στόχαστρο κυβερνητικές υποδομές.

ΑΠΕ, AFP