«Πόρτα» στον Άδωνι στη Σχολή Μωραΐτη: Είσαι εκφραστής μίσους…

 Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν να μιλήσει σε εκδήλωση για τον τουρισμό και την ανάπτυξη, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Σχολή Μωραίτη, στην Αθήνα, το σχολείο, να θυμίσουμε, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήταν προσκαλεσμένος του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής.

Ωστόσο απόφοιτοι, παλιοί καθηγητές και γονείς, ανέλαβαν δράση για να μπλοκαριστεί η «προσβλητική» παρουσία Γεωργιάδη. Σε επιστολή τους προς τη Σχολή, ευθέως τον χαρακτηρίζουν εκφραστή ακροδεξιών θέσεων και απόψεων και τον θεωρούν ανεπιθύμητο. Όπως τονίζουν “αποτελεί κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες» και πως έχει ανοιχτά υποστηρίξει και υπερασπιστεί, ρατσιστικές, ομοφοβικές και αντισημιτικές θέσεις. «Έχει παρουσιάσει και προωθήσει στην εκπομπή του Ελλήνων Έγερσις, το βιβλίο του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ναζί και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει σε αυτό ως ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση”, τονίζεται στην επιστολή και σημειώνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει προβεί σε “ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες” και “σε συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου”.

“Ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέσει στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποια θεσμικής θέσης κατέχει. Καλούμε τον ΣΑΣΜ και τη διεύθυνση του σχολείου να πάρουν ανοιχτά θέση σχετικά με την επιλογή τους αυτή και να αναλάβουν δράση”, σημειώνουν οι αντιδρώντες στην παρουσία του υπουργού Άδωνι.

Βέβαια ο «εκφραστής μίσους» δεν θα άφηνε αναπάντητη την πρόκληση. Τους χαρακτήρισε ακροαριστερούς και αντιδημοκράτες, μίλησε για συκοφαντίες και με ελαφρά πηδηματάκια απέφυγε την κακοτοπιά… «Δεν υποχωρώ απλώς επιλέγω εγώ που και πότε θα δώσω αυτή τη μάχη» κελάηδησε στο twitter…

Φ.Δ.