Ποτάμι: Εχουμε χάσει το λογαριασμό με τις δηλώσεις για πλήρη άρση των capital controls

«Έχουμε χάσει το λογαριασμό με τις βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι επίκειται πλήρης άρση των capital controls. Στην αρχή μας είπαν ότι τα capital controls θα κρατήσουν λίγες ημέρες. Ο κ. Παππάς το 2015 υποσχόταν ότι την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα «η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί». Ο κ. Τσίπρας αργότερα υποσχόταν ότι θα υπάρχει πλήρης άρση μέχρι τον Μάρτιο του 2016» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωση τονίζοντας ότι «διανύουμε τον τρίτο χρόνο με περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων και οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ανταπεξέλθουν».

«Με τη χθεσινή απόφαση του κ. Τσακαλώτου ξαναζήσαμε το μύθο του χότζα, όταν έβαλε στο δωμάτιο του χωρικού όλα τα ζώα και άρχισε να τα βγάζει ένα-ένα για να τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα» σημειώνει.

Χαρακτηρίζει θετική την αύξηση του συνολικού ποσού σε μηνιαία βάση, αλλά σημειώνει πως επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι απέχουμε ακόμα πολύ από την πλήρη άρση των περιορισμών. Επίσης, με βάση την απόφαση, επισημαίνει πως το συνολικό ποσό αναλήψεων σε ετήσια βάση θα είναι μικρότερο από αυτό που ισχύει σήμερα.

Καταλήγοντας, το Ποτάμι εκτιμά πως η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα και την οικονομία είναι τεράστια και σημειώνει πως «με την παρούσα κυβέρνηση, η εμπιστοσύνη δεν θα έρθει ποτέ, έχουν μονιμοποιήσει την κρίση».