Πρ. Παυλόπουλος: Το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν ανέχεται αλυτρωτισμούς και αμφισβητήσεις συνόρων

«Η σημερινή επέτειος ανακαλεί στην μνήμη μας όλους τους εμβληματικούς αγώνες των Σιατιστινών υπέρ της πατρίδος. Ιδίως δε μας υπενθυμίζει, με επίκεντρο τον ένδοξο Μακεδονικό Αγώνα, την Ιστορία της Μακεδονίας. Επαναλαμβάνοντας τα λόγια του μεγάλου Μακεδόνα ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Μακεδονία είναι μια, και είναι ελληνική», υπογράμμισε από τη Σιάτιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης επετείου απελευθέρωσης της Σιάτιστας.

«Όσοι, δε, αγνοούν αυτήν την, αμαχήτως τεκμηριωμένη, αλήθεια, όχι μόνο παραχαράσσουν βάναυσα την Ιστορία αλλά και υπονομεύουν, με δική τους αποκλειστικώς ευθύνη, την ευρωπαϊκή τους πορεία. Δοθέντος ότι το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο δεν ανέχεται εκδηλώσεις αλυτρωτισμού και αμφισβητήσεις του status quo των συνόρων», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Θα ακολουθήσει η τελετή Ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Βοΐου και απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης της Σιάτιστας στο Πολιτιστικό Κέντρο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί επίσης το μνημείο του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, στο Τσοτύλι Βοΐου Κοζάνης.