Προανάκριση για τις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς στο «Olympic Champion»

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Olympic Champion» θα διενεργήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Ν. Λαγκαδιανός, πιθανολογείται ότι η φωτιά ξεκίνησε από νταλίκα στο γκαράζ στου πλοίου, ωστόσο αυτό μένει να εξακριβωθεί από την έρευνα. Ο ίδιος ανέφερε πως με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκφόρτωση των οχημάτων που μετέφερε το πλοίο, ενώ νωρίτερα ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των επιβατών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον χώρο των οχημάτων του πλοίου, στο οποίο επέβαιναν 538 επιβάτες και 79 μέλη πληρώματος. Το πλοίο είχε μόλις αποπλεύσει από το λιμάνι Ηγουμενίτσας με προορισμό της Βενετίας. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του πυροσβεστικού σώματος. Το πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας όπου προσέδεσε.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν με μέριμνα της λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. Δύο από τους επιβάτες (ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του.

Δεν έχει διαπιστωθεί ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή λόγω του συμβάντος.