Πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου: «Εμβολιασμένα τα προσφυγόπουλα»

Με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, βάζει τέλος στην κινδυνολογία και τις αβάσιμες φήμες σχετικά με την υγεία των προσφυγόπουλων, οι οποίες τροφοδοτούν και τροφοδοτούνται από φαινόμενα σαν και τα πρόσφατα στο Ωραιόκαστρο και το Παλαιόκαστρο.

Ο κ. Κανάκης στην ανάρτησή του τονίζει πως οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται συνεχώς στο κέντρο προσφύγων Ωραιοκάστρου προσφέροντας συνεχή υγειονομική κάλυψη και υπογραμμίζει πως «η εικόνα από τα ιστορικά και τις μετρήσεις των παιδιών δείχνει έναν παιδικό πληθυσμό απολύτως υγιή!».

Επίσης ξεκαθαρίζει πως οι εμβολιασμοί στα παιδιά του κέντρου με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας έγιναν κανονικά και σημειώνει: «Σε συνδυασμό δε με αυτούς της Ειδομένης από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα στον ίδιο παιδικό πληθυσμό, καθιστά τα παιδιά πρόσφυγες, συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο, από τα πιο πλήρως καλυμένα, απο όλα τα κέντρα».

Ο κ. Κανάκης καταλήγει: «Οπου υπάρχουν προβλήματα -και πάντως όχι στο Ωραιόκαστρο- να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Και όχι απλά να πετάμε στον κοινωνικό Καιάδα του εξοστρακισμού από τα σχολεία αθώα παιδιά που δεν διάλεξαν ούτε ευθύνονται για την καταστασή τους.  Τα φτωχά παιδιά δεν είναι άρρωστα παιδιά!  Οποιος έχει αντιρρήσεις φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να τις διατυπώνει και να τις υπερασπίζεται. Αλλά με το θάρρος της γνώμης του και των πραγματικών κινήτρων του και όχι να κρύβεται πίσω από την δήθεν υποκριτική ανησυχία του για τη δημόσια υγεία. Ας πει καθαρά τι πιστεύει και ας μην πλατσουρίζει στα θολά νερά του φόβου για αρρώστιες! Οποιος επιχειρήσει να διασπείρει φήμες για την υγεία των παιδιών που φροντίζουμε και προστατεύουμε θα μας βρει απέναντι».