Πρόεδρος ΟΣΕ: Είμαστε σε επαφή με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για άμεση λειτουργία των ανυψωτικών για ΑμεΑ

Στην αναγνώριση πως “Όντως υπάρχει μία καθυστέρηση στη λειτουργία του ανυψωτικού μηχανήματος των ΑμεΑ στο σταθμό της Θεσσαλονίκης” ωστόσο “η διαδικασία της χρήσης του μηχανήματος είναι αρμοδιότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ”, προχωρά μέσω του Alpha 96,5 ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, μετά τη σημερινή διαμαρτυρία μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών στο σταθμό, οι οποίοι κατήγγειλαν την αχρηστία του εν λόγω μηχανήματος.

Ειδικότερα “η επιβατική κίνηση και βέβαια η επιβίβαση στα τραίνα, αφορά αποκλειστικά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ” υπενθυμίζει ο κ. Κακουλάκης και προσθέτει πως ο ΟΣΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία να αγοράσει και να προμηθεύσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα ανυψωτικά μηχανήματα για τους σταθμούς της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και ως εκ τούτου υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας στις 29/11/2017.

Σύμφωνα με τον κ. Κακουλάκη, “Ο ΟΣΕ επενέβη, ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώσει, παρέλαβε τα μηχανήματα και το μηχάνημα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη παραδοθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Από την πλευρά του ο ΟΣΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο.”

Ακόμη και η εκπαίδευση του προσωπικού για την χρήση του ανυψωτικού μηχανήματος ανήκει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γεγονός το οποίο “αναφέρεται ρητώς στο σύμφωνο μεταξύ των δύο εταιρειών”, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΟΣΕ.

Ερωτηθείς εάν ο ΟΣΕ μπορούσε να “πιέσει” την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την άμεση λειτουργία του ανυψωτικού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κακουλάκης απαντά πως “είμαστε ήδη σε επαφές με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου άμεσα να λειτουργήσουνε τα ανυψωτικά μηχανήματα και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα” και σχολιάζει ακολούθως πως “ειδικά όταν έχει να κάνει με συνανθρώπους μας, με σοβαρά προβλήματα κινητικότητας, τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να υπάρχουν”.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΣΕ αποδίδει ευθύνες για την αχρηστία των ανυψωτικών μηχανημάτων και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ισχυριζόμενος πως “υπήρξε μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ανέλαβε ο ΟΣΕ στην πορεία να τελειώσει η διαδικασία της προμήθειας και η πληρωμή και σε αυτό γεννήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα. Έπρεπε να κινηθεί μία διαδικασία που δεν είναι πάντα τόσο γρήγορη.”