Πρόγραμμα για ανέργους στον τομέα Πληροφορικής από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος

Προθεσμία έως τις 9 Νοεμβρίου έχουν -κατόπιν παράτασης- οι άνεργοι 18-24 ετών, που ενδιαφέρονται να καταθέσουν αιτήσεις για να συμμετάσχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης – πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης στον τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Το πρόγραμμα, που θεωρείται «πύλη εισόδου» για την αγορά εργασίας στον χώρο της πληροφορικής, υλοποιείται από πέρυσι και στις πέντε Περιφέρειες του βορειοελλαδικού τόξου, από τον ΣΕΠΒΕ και την Επιτελική Δομή Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος, είναι 1.000 άνεργοι νέοι από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να καταρτιστούν και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, ώστε στη συνέχεια να απασχοληθούν στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη από πέρυσι και μέχρι σήμερα (α΄ και β΄ κύκλος προσκλήσεων), περισσότεροι από 400 νέοι αυτών των ηλικιών ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική άσκηση. Σύντομα, αφού λάβουν την πιστοποίηση (και την επιδότηση) θα μπορούν να μπουν στην αγορά εργασίας της Πληροφορικής και να καταλάβουν θέσεις εργασίας στις ειδικότητες που καταρτίστηκαν.

Το πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση έναρξης του γ΄ κύκλου και οι νέες αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται καθημερινά. Για την υποβολή των αιτήσεων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προστρέξει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://edu.sepve.org.gr/ που έχει δημιουργηθεί από τον ΣΕΠΒΕ. Στη διεύθυνση αυτή υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πρόσθετες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 365130 ή μέσω email στη διεύθυνση [email protected].

Όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος (εκείνοι δηλαδή που θα ολοκληρώσουν τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική άσκηση και θα πάρουν μέρος στη διαδικασία πιστοποίησης) θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για τις ώρες θεωρητικής κατάρτισης που παρακολουθούν (5 ευρώ/ώρα Χ 120 ώρες) και της πρακτικής άσκησης (3 ευρώ/ώρα Χ 260 ώρες). Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επιπρόσθετα, σε ποσοστό 6,45% επί του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...