Προληπτικά μέτρα κατά του κορονοϊού παίρνει ο δήμος Καλαμαριάς

Σημαντική συνάντηση είχε χθες Πέμπτη 27/2 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και δια Βίου Μάθησης Αθανάσιος Γιαννακός και οι συνεργάτες του με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Νίτσα και τον διευθυντή σπουδών της  Σ.Σ.Α.Σ.  ειδικό παθολόγο – λοιμωξιολόγο, Αρχίατρο Ευάγγελο Ψωμά. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα μέτρα προετοιμασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει από την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος του στελέχους covid-19 του κορωναϊού στη Θεσσαλονίκη. Αναλύθηκαν εκτενώς λεπτομέρειες που αφορούν τον ιό, τους τρόπους μετάδοσης, το επιδημιολογικό του προφίλ, αλλά και τους τρόπους διαχείρισής του.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα παρακολούθησης, εναρμονισμού και τήρησης των μέτρων του Ε.Ο.Δ.Υ. στα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμαριάς, αλλά και της ορθής ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, των μαθητών αλλά και των γονέων αποκλειστικά από τους ειδικούς. Στη σύσκεψη συμμετείχε τηλεφωνικά και ο ιατρός παθολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Κυρατζής.

Επίσης, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωναϊού και με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων προμήθεια υλικών προσωπικής καθαριότητας και καθαρισμού (αντισηπτικά, σαπούνια κτλ) .