Προμελετημένη από τον Ζέρβα η «μεταγραφή» της Αλεξίου;

Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 21/11/19, ενημερωτικό «πόρταλ» της πόλης, που σαφώς κινείται φιλικά προς τη δεξιά, έγραφε πως «τη διοίκηση Ζέρβα στο Δήμο Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να στηρίξει άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος. Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ίσως γίνουν γνωστά περισσότερα…».

Και όπερ εγένετο: χθες Δευτέρα, η δημοτική σύμβουλος της αντιπολιτευόμενης παράταξης, «Θεσσαλονίκη Μαζί», Δήμητρα Αλεξίου – Στυλιάδη, με επιστολή της στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε την ανεξαρτητοποίηση της.

Δηλαδή κάποιοι γνώριζαν εκ των προτέρων τις προθέσεις της δημοτική συμβούλου, όπως και το χρόνο που θα εκδήλωνε τις αποφάσεις της. Προφανώς η ίδια, ή κάποιοι που είχαν ειδοποιηθεί, ή είχαν συνδιαλλαγή μαζί της, φρόντισαν το γεγονός να διαρρεύσει για να προετοιμάσουν το έδαφος. Ίσως γι αυτό μία ημέρα πριν, η Αλεξίου στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb, έγραφε πως “προμηνύεται χειμώνας”…

«Τι θα κάνετε με την Αλεξίου που ανεξαρτητοποιήθηκε; Θα την “αξιοποιήσετε” όπως έχετε πράξει και με άλλους;» ρωτήσαμε στέλεχος της διοίκησης Ζέρβα και η απάντηση ήταν αρκούντως διαφωτιστική. «Ο δήμαρχος τους θέλει όλους κοντά του» ήταν η απάντηση. Επίσης αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο, πριν την ανεξαρτητοποίηση, να υπήρξε συνεννόηση του Ζέρβα με την Αλεξίου, η οποία να πούμε, πως όλο αυτό το διάστημα ήταν “εξαφανισμένη” από το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τις διαδικασίες της παράταξης Νοτοπούλου. Έπαιζε “κρυφτό” και κρατούσε χαμηλό προφίλ ενώ ζητούσε να ενταχθεί στη διοίκηση Ζέρβα, όπως η Μαρία Αρβανιτίδου, δημοτική σύμβουλος που παραμένει στην παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», αλλά έχει «διοριστεί» ως εντεταλμένη του δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα.

“Επιλέγω την αλήθεια, την ενότητα και την αξιοπρέπεια» αναφέρει η Αλεξίου στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης της ενώ η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» σε ανακοίνωσης της, τονίζει, και δικαίως, πως «η κυρία Αλεξίου οφείλει τέλος και σύμφωνα με το καταστατικό της παράταξης αλλά κυρίως με βάση τη στοιχειώδη πολιτική ηθική και εντιμότητα να παραδώσει την έδρα της».

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα στο χρηματιστήριο της πολιτικής “κεφαλαιοποίησης”. Εξάλλου όπως μαθαίνουμε η Αλεξίου έχει εκδηλώσει την επιθυμία της να «αξιοποιηθεί» από την διοίκηση Ζέρβα, σε θέματα σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων. Έτσι λοιπόν, βήμα βήμα, στήνεται από τη δεξιά, η νέα «ατσαλάκωτη» παράταξη…

Να σημειώσουμε πάντως πως η διοίκηση Ζέρβα με τις πολιτικές μεταγραφές και «αποπλανήσεις» δημοτικών συμβούλων, έχει συγκροτήσει μία άνετη πλειοψηφία. Ενδεικτική ήταν η ψηφοφορία για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020, που πέρασε με 21 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 λευκά.

Να σημειωθεί πως από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», όλοι ψήφισαν κατά του προγράμματος,  εκτός της εντεταλμένης για τα αδέσποτα, Μαρίας Αρβανιτίδου. Όπως μάθαμε, όλως τυχαίως κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, βρέθηκε εκτός αιθούσης. Προφανώς δεν ήθελε να καταψηφίσει και επέλεξε την απουσία. Σοβαρή αντιπολίτευση όμως με απουσίες κι αμφιθυμίες, σε ένα κεντρικό δήμο όπως της Θεσσαλονίκης, δεν γίνεται…

Φ.Δ.