Προσχηματική η αποχώρηση Ακιντζί από τη συνάντηση με Αναστασιάδη

Για προσχηματική αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης. «΄Ηταν εμφανές ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε πρόθεση να αποχωρήσει από τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Η πρόθεσή του αυτή καταδεικνύεται από τις δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί πριν από τη συνάντηση, ότι το μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν η απόφαση της βουλής για αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα στα σχολεία κατά την επέτειό του, αλλά και από το αίτημα που είχε υποβάλει να μην υπάρχουν στον χώρο φωτογράφοι και κάμερες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι δεν ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά που ακύρωσε τη συνάντηση των διαπραγματευτών, ούτε ήταν ο πρόεδρος Αναστασιάδης αυτός που αποχώρησε από τη χθεσινή συνάντηση, απορρίπτοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς Ακιντζί ότι ο κύπριος πρόεδρος «βρόντηξε την πόρτα και έφυγε θυμωμένος από την αίθουσα».

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Ακιντζί να είναι παρών στη συνάντηση της Πέμπτης, τονίζοντας ότι η συνέχιση των συνομιλιών εξαρτάται από την άλλη πλευρά. Σημείωσε με νόημα: «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν αδικαιολόγητες στάσεις».