Προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προαναγγέλλουν οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ

Προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προανήγγειλε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των πρώην μετόχων του Οργανισμού.

Ο κ.Στεφανίδης σήμερα ζήτησε και έλαβε εξουσιοδότηση από τη γενική συνέλευση για τις νομικές ενέργειες που πρόκειται να γίνουν από τους πρώην μετόχους, οι οποίοι αναμένεται να εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ώστε να «μπλοκάρουν» την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους πρώην μετόχους επιτέθηκε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη τον οποίο κατηγόρησε για μεθοδευμένο οικονομικό στραγγαλισμό και δυσφήμησης του Οργανισμού. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι συστηματικά η κυβέρνηση δεν κατέβαλε τα χρήματα που όφειλε στον ΟΑΣΘ, κυρίως μέσω των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, ώστε να τον οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία.

Ο κ.Στεφανίδης επίσης ανέφερε ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ ψεύδεται για τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οπως υποστήριξε από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση κυκλοφορούν τις εργάσιμες ημέρες κατά μέσο όρο 285 λεωφορεία, δηλαδή 64 λεωφορεία λιγότερα από αυτά που ήταν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας.

Για το εξασφαλισμένο μέρισμα

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους σχετικά με τα εξασφαλισμένο μέρισμα που είχαν οι μέτοχοι του Οργανισμού είπε: «Ξέρετε πόσο αντιστοιχεί το μέρισμα στους 1.900 μετόχους; Περίπου 6.000 ευρώ το χρόνο. Δηαλδή 500 ευρώ το μήνα. Βγάλε τον ΕΦΚΑ και το φόρο και τότε να δεις πόσα τους περισσεύουν τους πλούσιους μετόχους». Σχετικά με το μετοχολόγιο του ΟΑΣΘ ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρει ότι το έχει παραδώσει εδώ και καιρό τονίζοντας ότι «τα μοναδικά πολιτικά πρόσωπα που ο ίδιος γνωρίζει και περιλαμβάνονται σε αυτό είναι τα αδέρφια Τσοχατζόπουλου».