Προσποιούνταν τον υπεύθυνο δημόσιου οργανισμού και απέσπασε πάνω από 30.000 ευρώ από ηλικιωμένο

Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος ενός 77χρονου με οικονομική ζημία που ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 56χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα για απάτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης, προσποιούμενος τον υπεύθυνο Δημόσιου Οργανισμού, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον 77χρονο και τον έπειθε είτε να καταβάλλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων, είτε να στείλει χρηματικά ποσά μέσω δεμάτων με λεωφορεία, με το πρόσχημα της δήθεν ένταξης του, σε προγράμματα αγροτικής επιδότησης μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Οκτώβριο του 2016, κατάφερε και απέσπασε από τον 77χρονο το χρηματικό ποσό των 31.880 ευρώ, με το πρόσχημα καταβολής μεγάλης αγροτικής επιδότησης.

Μετά από έρευνες, εντοπίσθηκε ο 56χρονος χθες το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης για απάτη και μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 1 έτους για υπεξαίρεση.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αρμοδίως.