Πρόστιμο – μαμούθ σε διάσημο σεφ για ένα κομματάκι… σύρμα

Ο βραβευμένος Γάλλος σεφ Ντάνιελ Μπουλούντ καλείται να πληρώσει μια περιουσία σε πελάτη του, ο οποίος κατάπιε ένα κομματάκι σύρμα που είχε ξεμείνει στον κόκορα κρασάτο, που είχε παραγγείλει.

AdTech Ad

Συγκεκριμένα, ο σεφ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1,3 εκατ. δολαρίων, επειδή ο πελάτης του δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως το σύρμα, με αποτέλεσμα να το φάει και αυτό να καταλήξει στον λαιμό του.

Το περιστατικό, που θα κοστίσει μια περιουσία στον σεφ, έλαβε χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Barry Brett πήγε στο πολυτελές εστιατόριο στο Μανχάταν με τη σύζυγό του για να απολαύσει μια από τις δημιουργίες του βραβευμένου με 2 αστέρια Μισελέν σεφ, χωρίς να μπορεί να φανταστεί την ταλαιπωρία που θα ακολουθούσε.

Μόλις άρχισε να απολαμβάνει το πιάτο του, ο πελάτης ένιωσε πως κάτι του κάθισε στον λαιμό, με αποτέλεσμα να αφήσει το φαγητό στη μέση και να φύγει, αναζητώντας το κοντινότερο νοσοκομείο. Εκεί ανακάλυψε πως αυτό που του είχε καθίσει στον λαιμό ήταν ένα κομματάκι σύρμα, το οποίο του προκάλεσε σοβαρότατη φλεγμονή, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί άμεσα.

Ο χειρουργός του Brett  αναφέρει πως το σύρμα έφτανε τα 2,5 εκατοστά και πιθανότατα είχε βγει από κάποια συρμάτινη βούρτσα, όπως εκείνες που χρησιμοποιούνται για να καθαρίζονται οι σχάρες.

Ένα χρόνο μετά τη δικαστική περιπέτεια το εργαστήριο της Νέας Υόρκης επιδίκασε αποζημίωση 300.000 δολαρίων στον πελάτη και επέβαλε επιπλέον πρόστιμο ενός εκατ. δολαρίων στο εστιατόριο. Κερδισμένη από την υπόθεση θα βγει και η σύζυγος του Brett, η οποία θα λάβει αποζημίωση 11.000 δολαρίων.

Από την πλευρά του ο διάσημος σεφ δεν έχει τοποθετηθεί για την υπόθεση, ωστόσο οι δικηγόροι του σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση.

Ο Μπουλούντ διαθέτει εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, το Λας Βέγκας, το Λονδίνο, το Μαϊάμι, το Μόντρεαλ, το Παλμ Μπιτς, τη Σιγκαπούρη, το Τορόντο και την Ουάσινγκτον.

(ΠΗΓΗ: Theguardian)