Πρωταγωνιστές τα παιδιά στη παρέλαση της Πολίχνης και την πατινάδα της Ευκαρπίας

Αν και σήμερα το πρωί ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, εκατοντάδες παιδιά με τη συνοδεία των γονέων, συμμετείχαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις κεντρικές οδούς Αγνώστου Στρατιώτη και Μαυρομιχάλη της Πολίχνης και στο διπλό πάρτι που είχε ετοιμάσει για τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές, το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης.

Οι εκδηλώσεις ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 του Δήμου Παύλου Μελά, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και συνεχίστηκαν το σαββατοκύριακο. Το Σάββατο διοργανώθηκε η πατινάδα σε δρόμους της Ευκαρπίας, που είχε ως αφετηρία τις πλατείες Αγίου Κωνσταντίνου και Κατσιά και κατάληξη στο 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας, όπου πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι, αντί της Πλατείας Δημοκρατίας, μετά από απόφαση των διοργανωτών λόγω της βροχής.

Συμμετείχαν ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Ουσάκ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων «Το Άγιο Πνεύμα» και το Σωματείο «Ένωση Μακεδονία», που συνδιοργάνωσαν τις εκδηλώσεις με το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας.

Όπως αναφέρει ο δήμος, αύριο, Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (απέναντι από το Δημαρχείο), στη Σταυρούπολη, πέφτει η αυλαία για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις, με Κούλουμα, γλέντι, πέταγμα χαρταετού και παραδοσιακή μουσική.

Το Τοπικό Συμβούλιο και το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού θα προσφέρουν διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα. Συμμετέχουν ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Το Γαϊτάνι» και με τα χορευτικά τους σχήματα οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι: Μετεώρων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», κατοίκων Πολίχνης «Νόστος», Λαογραφικό Εργαστήρι Πολίχνης, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες του Πόντου», Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων «Το Άγιο Πνεύμα», Τμήμα των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους του Δήμου Παύλου Μελά.