Προτάσεις για πρόσωπα απο τη Θεσσαλονίκη στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο για πολλούς έπρεπε ήδη να είχε ανακοινωθεί. Η ονοματολογία μεγάλη, όπως πολλές και οι εικασίες για ονόματα εκπλήξεις. Τα σίγουρα ονόματα είναι βεβαια, του συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικού, όπως και της Έφης Αρχτσιόγλου και του Πάνου Σκουρλέτη. Υπάρχει επίσης το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου, όπως και του Φώτη Κουβέλη, του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Δημήτρη Χατζησωκράτη. Επίσης ακούγονται ονόματα από την ΔΗΜΑΡ και την Γέφυρα, αλλά και από την Προοδευτική Συμμαχία και τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Για το τελευταίο, υπάρχουν αναφορές και για τη Θεσσαλονίκη, δηλαδή να επιλεγεί κάποιο όνομα γνωστό στην πόλη, που θα προέρχεται απο τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ή και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρχει ο σύνδεσμος με την λαϊκή βάση, αν έχει απομείνει, του λεγόμενου σοσιαλιστικού χώρου. Διότι υπάρχουν κάποιοι ντόπιοι σοσιαλιστές που στο ερώτημα, «πως πάει ο σοσιαλισμό;», απαντούν, «προχωράει».  Μένει να επιβεβαιωθούν οι φήμες για «Θεσσαλονικιό σοσιαλιστή» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και φυσικά να δούμε και το πρόσωπο. Έχουμε κάποιους υπόψη, αλλά δεν θέλουμε να πάρουν τα… μαλλιά τους αέρα. Πάντως προτάσεις για πρόσωπα απο τη Θεσσαλονίκη στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουμε ότι έγιναν…

Σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλη Βασιλικό. Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και εν συνεχεία οι δύο άνδρες μετέβησαν στο Ζάππειο, όπου είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη συνομιλία τους σε χαλαρή διάθεση.

Σίγουρα κάτι είπαν και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, διότι η ανακοίνωση του αναμένεται απο ώρα σε ώρα…

Φ.Δ.