Πρόταση για ρύθμιση οφειλών στην εφορία με διαγραφή προστίμων και 120 δόσεις

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει πρόταση για ενδεχόμενη ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι και να ρυθμίσουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Δημόσιο σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις αν δεν υπερβαίνει η οφειλή τα 3.000 ευρώ και σε περισσότερες ακόμα δόσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 120 για μεγαλύτερα ποσά.

Το σχέδιο το οποίο προτείνεται θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προκειμένου να εγκριθεί.

Ο στόχος είναι να δίνεται το δικαίωμα σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους οφείλουν στο Δημόσιο ποσά μέχρι 3-0Ο0 ευρώ να τα αποπληρώσουν σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις.

Για όσους οφείλουν περισσότερα από 3 000 ευρώ ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων ίσως να μπορεί να ανέλθει μέχρι και τις 120 δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ. Για τους οφειλέτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα υπάρχουν και πρόσθετα ευεργετήματα όπως είναι η διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και των προστίμων που τυχόν να έχουν επιβληθεί η μη επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης δηλαδή η απαλλαγή του οφειλέτη από τον κίνδυνο κατασχέσεων σε εισοδήματα καταθέσεις και περιουσιακά του στοιχεία και τέλος η αναστολή των διαδικασιών ποινικής δίωξης εφόσον πρόκειται για χρέη άνω των 100.000 ευρώ και φυσικά η άρση δεσμεύσεων που πιθανόν να έχουν επιβληθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς του φορολογούμενου οφειλέτη.