Η πρώτη εμφάνιση του Νικ Κέιβ μετά το θάνατο του γιου του

Το πρώτο του λάιβ μετά από τρία χρόνια, και πρώτη ζωντανή εμφάνιση από τότε που σκοτώθηκε ο γιος του, έκανε ο Νικ Κέιβ παρέα με τους Bad Seeds. Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα ο εμβληματικός καλλιτέχνης πραγματοποίησε την επιστροφή του στη σκηνή στην πατρίδα του την Αυστραλία και το Derwent Entertainment Centre στο Χόμπαρτ.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Νικ Κέιβ και των Bad Seeds έφερε το διάσημο συγκρότημα να παίζει κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο (Skeleton Tree), ο οποίος ηχογραφήθηκε στη σκιά του θανάτου του 15χρονου Άρθουρ, αλλά και μερικά από τα κλασσικά, πλέον, τραγούδια τους όπως «Red Right Hand», «Tupelo», «The Mercy Seat», «Into My Arms» and «Stagger Lee».

Την ίδια στιγμή ο Αυστραλός καλλιτέχνης έδωσε και την πρώτη του συνέντευξη μετά τον θάνατο του γιου του περιγράφοντας το πόσο δύσκολη ήταν η ηχογράφηση του «Skeleton Tree».

«Για εμένα το να μπω στο στούντιο στο Παρίσι δεν ήταν καλή ιδέα και ελπίζω να μην χρειαστεί να κάνω κάτι τέτοιο ξανά. Ήταν μόλις μερικούς μήνες μετά τον θάνατο του Άρθουρ. Ήταν πολύ νωρίς, αλλά αισθανόμουν πως ήταν σημαντικό να το κάνω. Ήταν πραγματικά τρομακτικό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ «One More Time With Feeling» επισήμανε ότι «το φιλμ άνοιξε βαθύτερα αισθήματα για τους ανθρώπους και όταν είδα πόσοι έχουν χάσει αγαπημένους τους ανθρώπους και πενθούν αισθάνθηκα κάτι πολύ δυνατό. Ήταν σαν να κάναμε κάτι καλό για τον Άρθουρ. Σα να τοποθετήσαμε την μνήμη του στα αστέρια».

Πηγή: efsyn.gr