«Πρώτος των πρώτων», ντριμπλαδόρος και αμετανόητος… πινακιδομάχος

Ως «πρώτος των πρώτων» του ΕΣΠΑ, υπερκομματικός και γνήσιος εκφραστής των αντιδράσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε χτες το βράδυ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Για την πράξη αντίστασης που αφορά στις… πινακίδες των δρόμων ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι πρόκειται για μια… ντρίπλα θα κάνει σε περίπτωση που του έρθει οδηγία από την κυβέρνηση να αναγράφεται σε αυτές το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Όπως είπε η συμφωνία είναι δεσμευτική σε περιπτώσεις διακρατικής συνεργασίας όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Πάντως σημείωσε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με όλες τις δυνάμεις που είναι εντός του δημοκρατικού τόξου. Πάλι καλά. Στα λόγια φαίνεται να αφήνει πίσω του την εποχή που το «Πρώτο Θέμα» τον χαρακτήριζε «αντι-Ψωμιάδη» επειδή το 2013 είχε καλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Πάντως στα… αυθόρμητα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία δίπλα – δίπλα στεκόταν με εκπροσώπους του νεοναζιστικού κόμματος.

Μάλιστα ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος διεκδίκησε την προεδρία της ΝΔ τόνισε ότι «είναι υπερκομματικός»…

Κ.