Πρωτοβουλία: εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο… Παππάς;   

Μύλος στην Πρωτοβουλία του Μπουτάρη διότι τα σχέδια που κάνουν δεν βγαίνουν και κινδυνεύουν να καταντήσουν ναυαγοί στο… νησί της Καλυψώς. Διότι το πρόβλημα είναι η Καλυψώ Γούλα που όπως φαίνεται δεν… τραβάει και δεν συγκινεί. Και δεν μιλάμε για τους απλούς δημότες αλλά για τα στελέχη της Πρωτοβουλίας, όπου όπως μαθαίνουμε άλλος για Βούγια τράβηξε κι άλλος για τον Ζέρβα και όλοι αλληθωρίζουν είτε προς Παναγιώτη και Κουράκη είτε ακόμα και προς Ταχιάο και Νοτοτούλου για να παίξουν στα σίγουρα. Πήγε και ο Κυρ Γιάννης στην Φώφη μήπως και πάρει στήριξη αλλά έμεινε με τις ευχές. Διότι η κόρη του Γεννηματά δεν συγχωρεί εύκολα και τιμά τις συμμαχίες που… συνάπτει. Άκου να τον στηρίζει ο Τσίπρας. Δεν έκανε η Φωφη τσάμπα υπουργός του Σαμαρά.

Απελπισμένος λοιπόν ο απερχόμενος δήμαρχος τα έψαλε λέει σε όσους δεν συντρέχουν με την Καλυψώ. Διότι η Καλυψώ εισέπραξε πολλά όχι από στελέχη της Πρωτοβουλίας. Ακόμα και αντιδήμαρχοι αρνούνται να στηρίξουν την υποψηφιότητα της. Μέσα σ’ αυτή την ρευστή κατάσταση η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με τις άλλες παρατάξεις του προοδευτικού χώρου και θα συντάσσει τις δυνάμεις της για αυτόνομη κάθοδο ενώ στον ορίζοντα μαθαίνουμε ότι επανέρχεται ένα παλιό σενάριο.

Σύμφωνα με το αναπαλαιωμένο αυτό σενάριο, ο Μπουτάρης άμεσα παραιτείται από δήμαρχος και ορίζει διάδοχο του. Ο διάδοχος του Μπουτάρη θα διοικήσει το δήμο μέχρι τις εκλογές και θα δώσει την εκλογική μάχη ενισχυμένος από τη θέση του δημάρχου. Αυτό σενάριο που απεργάζονται κύκλοι που στήριξαν φανατικά τον Μπουτάρη από την αρχή, σε βάρος μάλιστα τότε της Χρύσας Αράπογλου, σαφώς δεν περιλαμβάνει την Καλυψώ στην θέση της επικεφαλής, διότι θεωρείται υποψηφιότητα που δεν κερδίζει καθώς αδυνατεί να συγκεντρώσει «το όλον» των δυνάμεων που συνθέτουν την Πρωτοβουλία.

Οι εν λόγω σεναριολόγοι επιμένουν ότι θα ποντάρουν σ’ αυτό το σενάριο διότι η Πρωτοβουλία κινδυνεύει να καταντήσει …τριτοβουλία, μπορεί και τετραβουλία. Γι αυτό λοιπόν στην Πρωτοβουλία τελευταία κάποιοι εξασκούνται στον… παππά κι αναρωτιούνται ποιος θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος; Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι λοιπόν ο Παππάς;

Φ.Δ.