Προβολές του 58ου ΦΚΘ στους δήμους Καλαμαριάς & Παύλου Μελά

Το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει να μοιράζεται ακόμη περισσότερο τη δύναμη του σινεμά και επεκτείνεται στα δυτικά και ανατολικά της Θεσσαλονίκης, προσκαλώντας το κοινό να απολαύσει μια επιλογή ταινιών από το φετινό πρόγραμμά του, σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμαριάς και Παύλου Μελά.

Πρόκειται για τη δράση Film in Town, που ξεκίνησε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο, και επιστρέφει φέτος στο 58ο ΦΚΘ: Στον Δήμο Καλαμαριάς οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 6 ως την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Στον Δήμο Παύλου Μελά, οι ταινίες θα φιλοξενηθούν από τη Τρίτη 7 έως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Από το Σινεμά στο Θέατρο κι απ’ το Θέατρο στο Σινεμά

Το σινεμά συναντά το θέατρο και αντίστροφα, μέσα από πέντε αναπάντεχες θεατρικές παρεμβάσεις από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Φεστιβάλ την Τρίτη 7/11/2017 (13:00 Αποθήκη Γ’ & χώροι της Αγοράς, 15:00 Γυάλινο Βοχ πλ. Αριστοτέλους, 17:45 φουαγιέ Ολύμπιον, 19:00 Αποθήκη Γ’ και 22:20 Αποθήκη Δ΄- εξωτ. χώροι).

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του δρώμενου υπογράφει ο Χρήστος Παπαδημητρίου και συμμετέχουν οι Χρήστος Παπαδημητρίου, Θάνος Φερετζέλης, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρύσα Τουμανίδου, Ορέστης Χαλκιάς, Αίγλη Κατσίκη και στο ακορντεόν ο Περικλής Σιούντας. Ενδυματολογική-εικαστική επιμέλεια: Μαρία Καβαλιώτη.