Πυρά κατά Ζέρβα για «αλίευση» δημοτικών συμβούλων…

Κλίμα δυσαρέσκειας και επιφυλάξεων πυροδοτούν στο δήμο Θεσσαλονίκης, οι «ανεξαρτητοποιήσεις» δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, που εγκαταλείπουν ή εγκατέλειψαν τις παρατάξεις με τις οποίες έχουν εκλεγεί, για να συνεργαστούν ή να ενταχθούν, στη νέα διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ήδη από δύο παρατάξεις του Νίκου Ταχιάο, του Γιώργου Ορφανού και του Σπύρου Βούγια έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο Ζέρβα, 8 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ υπάρχουν πληροφορίες για προτάσεις συνεργασίας σε δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Νοτοπούλου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων θεωρούν ότι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντί να επιμείνει σε μία διαδικασία συνεννόησης, συνειδητά επέλεξε να στρατολογήσει μεμονωμένους πρόθυμους δημοτικούς συμβούλους, προσφέροντας θέσεις στη νέα διοίκηση του δήμου. Όπως λένε επιδιώκει να σχηματίσει ένα ενιαίο και προσωπικά από τον ίδιο, ελεγχόμενο σχήμα δημοτικών συμβούλων, το οποίο δεν θα βασίζεται στις πολιτικές αρχές και αξίες μίας ενιαίας αυτοδιοικητικής παράταξης αλλά στις προσωπικές σχέσεις βάσει της συναλλαγής για τις θέσεις εξουσίας.

Ήδη ο Νίκος Ταχιάος αφού σχολίασε πως «ευθύνη του δημάρχου που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, είναι να προκρίνει την πολιτική ατζέντα» τόνισε πως «ο κ. Ζέρβας προτίμησε την απεχθή τακτική να ταπεινώσει τους νέους συνεργάτες του, ζητώντας τους να εκτεθούν δημόσια για την τιμή της τιμής τους». Δυσαρεστημένος και ο Γιώργος Ορφανός σήμερα τόνισε πως «δεν θέλω να μιλήσω τώρα, όχι σ αυτή τη φάση αλλά θα μιλήσω συνολικά» αφήνοντας να εννοηθεί, ότι ίσως ο κύκλος των ανεξαρτητοποιήσεων, για την παράταξη του, δεν έχει κλείσει

Βούγιας: Μόνο συλλογικά – Καλφακάκου: Όχι στα τσιμπολογήματα  

Σήμερα το βράδυ ο Σπύρος Βούγιας συγκαλεί την παράταξη του για να εξετάσει τα νέα δεδομένα στο δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και ένταξη του Αλέξανδρου  Μπαρμπουνάκη, δημοτικού συμβούλου της παράταξης του, στο νέο διοικητικό σχήμα του Κ. Ζέρβα.

«Δεν θέλω να μιλήσω προσωπικά. Θέλω να λύνουμε τα ζητήματα μόνο συλλογικά, όμως να πω ότι αντιμετωπίζουμε αυτή τη κατάσταση με προβληματισμό» τόνισε και εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο που ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει το θέμα των συνεργασιών. Ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι σε προγραμματική βάση δεν θα έλεγε όχι σε συνεργασίες επί συγκεκριμένων θεμάτων ενώ ξεκαθάρισε πως η παράταξη του καταδικάζει το «τσιμπολόγημα» δημοτικών συμβούλων.

Ανάλογες επιφυλάξεις καταγράφονται και στην παράταξη Νοτοπούλου, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύο δημοτικές σύμβουλοι, οι Μαρία Αρβανιτίδου και Δήμητρα Αλεξίου, έχουν δεχτεί προτάσεις συνεργασίας από την διοίκηση Ζέρβα. Πάντως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί ο συνδυασμός, προκειμένου να συγκροτηθεί σε δημοτική παράταξη και να συζητηθούν θέματα στρατηγικής και τακτικής. Όπως τονίζει η δημοτική σύμβουλος της «Θεσσαλονίκη Μαζί», Ρία Καλφακάκου, «εμείς λέμε όχι στις μεμονωμένες κινήσεις αλλά δεν αποκλείουμε την προγραμματική συζήτηση για επιμέρους ζητήματα, όμως αυτές οι αλιεύσεις δημοτικών συμβούλων δεν δημιουργούν θετικό κλίμα .Προφανώς ο κ. Ζέρβας προσωπικά θέλει να δημιουργήσει μία μεγάλη κεντρώα παράταξη σαν τον Μπουτάρη».

Φ.Δ.