«Πυξίδα»: 120.000 άτομα ενημερώθηκαν για τις εξαρτήσεις σε 20 χρόνια

Tα 20 χρόνια αγώνα κατά των εξαρτήσεων και υπέρ της πρόληψης γιόρτασε η «Πυξίδα», Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, με περιοχή ευθύνης τους δήμους Νεάπολης – Συκεών, Λαγκαδά και Βόλβης στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι ευθύνη της τοπικής κοινωνίας να δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφαλές και υποστηρικτικό για τα νέα παιδιά», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ και δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, συμπληρώνοντας ότι «η ανταπόκριση των κατοίκων τα 20 χρόνια λειτουργίας είναι ιδιαίτερα θερμή».

Τα 20 χρόνια λειτουργίας της Πυξίδας διοργανώθηκαν εκατοντάδες παρεμβάσεις στις οποίες συμμετείχαν 121.710 άτομα. Συγκεκριμένα: 22.000 γονείς συμμετείχαν σε προγράμματα πρόληψης για την οικογένεια, 9.900 εκπαιδευτικοί και 42.710 μαθητές σε σχολικά προγράμματα, βιωματικά σεμινάρια και ενδοσχολικές επιμορφώσεις.

Επίσης, περισσότερα από 44.000 άτομα συμμετείχαν σε προγράμματα στην κοινότητα όπως ομάδες προσωπικής ανάπτυξης εφήβων, δημιουργικές δραστηριότητες για νέους, βιωματικά σεμινάρια, ομάδες διακοπής καπνίσματος, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το θέμα των εξαρτήσεων στο στρατό, ομάδες εθελοντών, ενώ περισσότερα από 2.300 άτομα δέχτηκαν συμβουλευτική βοήθεια.