“Η μετατόπιση των ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ -ΚΙΝΑΛ στα άκρα, έχει ενισχύσει το Ποτάμι”

«Η μετατόπιση των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στα άκρα, έχει αυξήσει τη ζήτηση για τον ήπιο και συνθετικό λόγο του Ποταμιού», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και επισήμανε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου που συναντάει στην περιοδεία του για τις ευρωεκλογές, δείχνουν πως η ευρωπαϊκή ταυτότητα του κινήματος «έλκει τους πολίτες που θέλουν Ευρώπη χωρίς λοξοδρομήσεις, πότε προς την Βενεζουέλα και πότε προς τους εθνικισμούς».

Σχολίασε αρνητικά ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν, ενώ σχετικά με τις δημοσκοπικές έρευνες τόνισε: «Το ρεύμα συμπάθειας προς το Ποτάμι είναι δεδομένο. Ό,τι δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, πιστεύω ότι θα φανεί στις κάλπες». Και συμπλήρωσε ότι όσοι πιστεύουν στο τρίπτυχο λογική – σχέδιο – τόλμη, θα στηρίξουν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς για τα καλέσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για συμμαχίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «όταν δεν έχεις τι να πεις πουλάς νοσταλγία» και χαρακτήρισε ντροπή εκλεγμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με τη συμπολίτευση λέγοντας: «Χάσαμε την ψυχή μας, να μην χάσουμε και τους μισθούς μας. Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι ενός κατήφορου που άρχισε με τις μεταγραφές βουλευτών».

Σχετικά με την υπόθεση Novartis επανέλαβε την θέση του Ποταμιού να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της και κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «να πάψουν να συμπεριφέρονται ως πολιτική αγωγή ή ως συνήγοροι υπεράσπισης». Και είπε χαρακτηριστικά: «Τα αμαρτήματα του νέου καθεστώτος – του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή – δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα αμαρτήματα του παλιού καθεστώτος – της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η φαρμακευτική δαπάνη ήταν για δεκαετίες η χρυσή κότα που έτρεφε διεφθαρμένους φίλους και κομματικούς εγκάθετους».