“Μαυραγορίτες” πωλούν 7 ευρώ τη μάσκα – Έντονες αντιδράσεις…

Έχει δίκιο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο που διαμαρτύρεται και φωνάζει για τους διάφορους μαυραγορίτες που έφτασαν να πουλάνε 28 ευρώ τα 800 ml αντισηπτικό υγρό και 7 ευρώ τη μάσκα. Μάλιστα το ΠΑΜΕ, που καλεί την κυβέρνηση να ελέγξει το λαθρεμπόριο, κατηγορεί ευθέως τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι ότι στηρίζει τους μαυραγορίτες.

Όπως αναφέρει «με αφορμή την αισχροκέρδεια που υπάρχει στις μάσκες, στελέχη της κυβέρνησης με πρώτο βιολί τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεδιάντροπα αναφέρουν πως “οι τιμές στον καπιταλισμό καθορίζονται με βάση την προσφορά και την ζήτηση”, αποδεικνύοντας στην πράξη πως τα μέτρα προστασίας του λαού εξαρτώνται από το κέρδος των επιχειρήσεων. Η συνολική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση».

Ανάλογα και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Α. Χαρίτση, κάνει λόγο για αυξήσεις της τάξης 200-300% και επιτίθεται στον υπουργό Ανάπτυξης για τη στάση του. «Την ώρα που πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στα αντισηπτικά και τις μάσκες, ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κρίνει ότι δεν είναι σκόπιμο να παρέμβει. Και σαν να μην έφτανε αυτό δηλώνει προκλητικά ότι οι αυξήσεις 200 και 300% είναι δικαιολογημένες λόγω ζήτησης. Κάποιος να του εξηγήσει επιτέλους τη θεσμική του ιδιότητα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Η πρόσβαση όλων σε είδη πρώτης ανάγκης αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και διασφάλισης της υγείας των πολιτών», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν τώρα στην κυβέρνηση, ο Άδωνις και όλο το σύστημα των fake news της ΝΔ, θα είχαν καταγγείλει τον Τσίπρα ως μεσάζοντα στις μάσκες προστασίας και τον Πολάκη ως βαποράκι των αντισηπτικών!!! Το τι θα έλεγαν για τον Παπαγγελόπουλο δεν λέγεται…

ΥΓ. Στη φωτογραφία δημοσίευμα εφημερίδας από την περίοδο της κατοχής, που αναφέρει ότι μαυραγορίτες – έμποροι πουλούσαν απλό σαπούνι για 700 δρχ την οκά…

Φ.Δ.