“Νίκη” Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη…

Δεν τα πήγαν καλά οι “βενιζελικοί – γεννηματικοί” της Θεσσαλονίκης στο έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Κυριολεκτικά ξέμειναν από δυνάμεις και βρέθηκαν στα χαμηλά της τελικής κατάταξης. Οι “γραμμές” του Νίκου Ανδρουλάκη στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ πέρασαν σχεδόν παντού, αποδείχθηκαν ανθεκτικές και έπιασαν τόπο, εκλέγοντας στελέχη απο όλη την Ελλάδα και φυσικά και από την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα κάποιοι εκτιμούν ότι όταν οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα, μετά δηλαδή και τον υπολογισμό της ποσόστωσης των γυναικών που είναι 33%, η ομάδα Ανδρουλάκη θα είναι κυρίαρχη στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα διαθέτει τα περισσότερα στελέχη στη νέα ΚΠΕ.

Μπορεί στην πρώτη εικοσάδα της ΚΠΕ, η Γεννηματά να εξέλεξε πολλά στελέχη που είναι στενοί συνεργάτες της, όμως στην 7η και 8η θέση φιγουράρουν δύο πρώην γραμματείς της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ: ο Μιχάλης Καρχιμάκης δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου και ο Στέφανος Ξεκαλάκης. Τον Ξεκαλάκη να θυμίσουμε η Γεννηματα την άνοιξη του 2017 είχε “εκπαραθυρώσει” πραξικοπηματικά απο την θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, διότι μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είχαν διαφωνήσει με το “θεσμικό συνέδριο” της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που προωθούσε τότε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς δηλαδή εκλεγμένους συνέδρους. Τόσο δημοκρατική η Φώφη. Αποκαλούσε τους Ξεκαλάκη και Ανδρουλάκη “κολλημένους” διότι δεν ήθελαν διορισμένο συνέδριο.

Η ομάδα όμως Ανδρουλάκη απέδειξε στην πράξη ότι αντέχει πολλές… εκπαραθυρώσεις. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο συνέδριο, ο Ανδρουλάκης φρόντισε να εκλέξει στελέχη αναλογικά από όλη την Ελλάδα. Αντίθετα οι γεννηματικοί” λειτούργησαν ως καπετανάτα, χωρίς ενιαία γραμμή, με αποτέλεσμα να εκλεγούν οι εκλεκτοί των μηχανισμών. Το αποτέλεσμα φάνηκε ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη με στελέχη όπως ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης (204) και οι πρώην γραμματείς της ΝΕ Χ. Μακρίδης (207) και Ν. Κριθαρίδης (219), να βρεθούν στα τάρταρα της κατάταξης. Αντίθετα οι Σαουλίδης, Ξυλούρης, Μελίδης, Δαλαμπούρα, Νικολάκαρος, Τριανταφυλλίδου κ.α πέτυχαν την εκλογή τους σε καλές θέσεις. Διασώθηκε ο Σ. Δανιηλίδης (80) όπως βέβαια και ο Χ. Καστανίδης (63) ο οποίος όμως έμεινε πολύ πίσω από τον Ε. Ευρυβιάδη (42) και τον Α. Σαουλίδη (45).

Αυτοί οι συσχετισμοί δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι το καινούργιο ήρθε και έχει άρωμα και χρώμα… ΠΑΣΟΚ. Διότι αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρουλάκης έχει ίσως μία “μεταμοντέρνα” αντίληψη για την κεντροαριστερά και αυτό αναμένεται να φανεί το επόμενο διάστημα…

Φ.Δ.