“Θεέ μου μεγαλοδύναμε που ’σαι ψηλά κει πάνω, ρίξε λιγάκι λογική, στους κληρικούς απάνω…”

Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλει σκληρό «μαρκάρισμα» και έλεγχο στους χώρους συνεστίασης, και όπου αλλού υπάρχει συνωστισμός, για τους ναούς και τους ευκτήριους οίκους εμφανίζεται άτολμη και αρκείται σε απλές νουθεσίες, προκειμένου να μη συγκρουστεί με την θρησκευτική ιεραρχία.

Και ενώ όλη η χώρα έχει μπει σε καραντίνα για να υπάρξει περιορισμός και αποφυγή της διασποράς του κοροναιού, στην Ελλάδα, η Εκκλησία συνεχίζει λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Το Βατικανό ήδη ανακοίνωσε πως οι λειτουργίες για το Πάσχα θα γίνουν χωρίς πιστούς, αλλά στη χώρα μας οι κληρικοί και η ιεραρχία της Εκκλησίας συμπεριφέρονται ως μωρές παρθένες. Μάλιστα σήμερα στην Εκκλησία Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης, έγινε κανονικά όχι μόνο η λειτουργία, αλλά και η κοινωνία με τουλάχιστον 100 άτομα όλων των ηλικιών να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι.

Η Μακεδονία είναι ΕλληνικήΠατρίς Θρησκεία ΟικογένειαΟχι στις αμβλώσεις – είναι δολοφονίαεξω οι ξενοι απο την ελλαδακαι άλλες δυνάμεις, σήμερα στο καθήκον!!

Gepostet von Lampros Filios am Sonntag, 15. März 2020

Το ίδιο συνέβη και σε πολλές άλλες εκκλησίες, όπως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Λάρισας. Βλέπουμε το στιγμιότυπο από την κεντρική φωτογραφία.

Σαφώς υπάρχει το θρησκευτικό συναίσθημα, και η κοινωνία για τους πιστούς χριστιανούς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης τους, όμως όλοι και πρώτιστα η ιεραρχία, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας και ιδίως προς τις ευπαθείς ομάδες.

Τη μεγαλύτερη όμως ευθύνη έχει η κυβέρνηση που πρέπει να απαγορεύσει τη λειτουργία όλων των ευκτήριων οίκων, όλων των δογμάτων. Διότι δεν μπορεί να συλλαμβάνει εστιάτορες, σουβλατζήδες, μπουγατσατζήδες και καφεπώλες για διασπορά της νόσου του κοροναϊού και στους ναούς να συνωστίζονται σε ουρές για την μεταλαβιά, χωρίς καμία πρόληψη και προστασία.

«Θεέ μου μεγαλοδύναμε που ’σαι ψηλά κει πάνω, ρίξε λιγάκι λογική, (εκτός απο… τουμπεκί), στους κληρικούς απάνω», που θάλεγε, λίγο «πειραγμένο», το ρεμπέτικο, το οποίο αφιερώνουμε με τη σχετική κατάνυξη… Εκτέλεση: Αλκίνοος Ιωαννίδης και Τζίμης Πανούσης …

Φ.Δ.