Ρ. Αντωνοπούλου: «Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων δεν θα ωφελήσει μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την οικονομία»

«Για εμάς, δεν υφίσταται ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, χωρίς τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας και δίκαιη εισοδηματική κατανομή» αναφέρει σε άρθρο της στην Αυγή της Κυριακής η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι, «αφενός να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην κοινωνία η ανεργία και η φτώχεια και, αφετέρου, να βάλουμε την οικονομία σε τροχιά δίκαιης ανάπτυξης».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση και τους συνοδοιπόρους της, η ελαχιστοποίηση του εργατικού κόστους είναι απαραίτητη για την οικονομία διότι, όπως υποστηρίζουν, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων , αναφέρει η κ. Αντωνοπούλου, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνησή έχει διαφορετική άποψη. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι «η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων δεν θα ωφελήσει μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την οικονομία. Υπό αυτό το πρίσμα, η υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας και η ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων συνιστούν την προμετωπίδα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό καθιστά τη σημερινή κυβέρνηση διαφορετική σε σχέση με τους προκατόχους της».