«Ράλι» για τις μετοχές της Eldorado Gold που περιμένει μια πιο φιλική κυβέρνηση για τις Σκουριές

Σε ένα εντυπωσιακό ράλι επιδόθηκαν οι μετοχές της Eldorado Gold το βράδυ της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο του Τορόντο. Ως «καύσιμο» λειτούργησαν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Αναλυτές στο Reuters να σχολιάζουν ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως οι πρόωρες εθνικές κάλπες θα οδηγήσουν σε μία πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις κυβέρνηση, κάτι που με τη σειρά του θα βοηθήσει την μεταλλευτική εταιρεία να λύσει τα προβλήματα αδειών που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.

Η μετοχή σημείωσε ενδοσυνεδριακά άνοδο έως και 14,6%,την ώρα που μάλιστα που ο δείκτης των ομίλων εξόρυξης χρυσού S&P Global Gold Index κατέγραψε ελαφρά πτώση.

Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Βανκούβερ, έχει δύο ορυχεία στην Ελλάδα και δύο project σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το Reuters οι δραστηριότητές της στη χώρα μας καλύπτουν το 42% της λειτουργικής καθαρής αξίας ενεργητικού της Eldorado.

«Μία πολιτική αλλαγή σε ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον θα έχει πιθανές θετικές επιπτώσεις στις προοπτικές της εταιρείας στη χώρα» έγραψε σε σημείωμά του στους επενδυτές αναλυτής της Desjardins.