Ραντεβού με τον γλύπτη Γιώργο Τσάρα την Τετάρτη στην Οικία Τέλλογλου

Με τον γλύπτη,  καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Γιώργο Τσάρα, συνεχίζονται την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στις 19.00, τα Ραντεβού με καλλιτέχνες των εικαστικών στην Οικία Τέλλογλου, στην οδό Αριστοτέλους 2.

Ο Γιώργος Τσάρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), από όπου αποφοίτησε με πέντε διακρίσεις, Γυψοτεχνία και Χαλκοχυτική με υποτροφία στην ΑΣΚΤ. Το διάστημα  1986 – 1989    ήταν υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών)  στη Γλυπτική.

Έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία σε Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς Γλυπτικής και έχει φιλοτεχνήσει περισσότερα από 60 έργα σε αστικούς χώρους με διάφορα υλικά (ορείχαλκο, αλουμίνιο, χάλυβες, πέτρα/μάρμαρο)  και διάφορες τεχνικές  στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές διοργανώσεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Έργα του στην Θεσσαλονίκη:

«Πύλες»,  στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Ανδριάντας του Αριστοτέλη στο Α.Π.Θ.

«Το ένα και το άπειρο», έργο 18m με νέον στο Α.Π.Θ.

Μνημειο Θρακών / Οικογένεια Βισβίζη, Νέα Παραλία.

Πορτραίτα του ζεύγους Βαφόπουλου, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Πέντε επιτάφια γλυπτά στα Κοιμητήρια Αναστάσεως.

«Ο Κήπος της Φιλίας και της Δημιουργίας» στο φουαγιέ του Τελλογλείου.

Την περίοδο 2005 – 2008 διετέλεσε Πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογή Γ.Κωστάκη και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης  με πλούσιο καλλιτεχνικό και οργανωτικό έργο (εμπνευστής και δημιουργός της Διεθνούς Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Εικαστικό Πανόραμα κ.ά.).

Στο χώρο της εικαστικής παιδείας εργάζεται δημιουργικά / συστηματικά από το 1982.  Διδάσκει Γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από το 1991.Είναι καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου  Γλυπτικής. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των «Ραντεβού με καλλιτέχνες» στην Οικία Τέλλογλου, κάθε Τετάρτη, στις 19.00-21.00, δημιουργοί που εκπροσωπούν ολόκληρο το φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, σκηνογραφία, φωτογραφία, γλυπτική) παρουσιάζουν το έργο τους και  συζητούν με το κοινό.  Ακολουθούν:

ο καθηγητής χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.   Μανόλης Γιανναδάκης (15 Μαρτίου),

ο καθηγητής Σκηνογραφίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Απόστολος Βέττας (22 Μαρτίου).

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής ανά παρουσίαση: 10 ευρώ.

Πληροφορίες  στο τηλ.  2310 991116, Νατάσα Πάκα, ιστορικός  της Τέχνης.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...