Ρατσιστική η δολοφονία του Αλβανού στη Λευκίμμη

Χρυσαυγίτης ο δολοφόνος του 63χρονου εργάτη Πετρίτ Ζίφλε, καταγγέλλουν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αγώνα Λευκίμμης και αριστερές οργανώσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην «Εφ.Συν.», ο δράστης είχε απειλήσει το θύμα ότι «θα τον ξαπλώσει».

Οπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία, ο δράστης «είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας” και του “κλιμακίου” της Χ.Α. στη Λευκίμμη».

«Η δολοφονία του Αλβανού συγχωριανού μας είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της παρουσίας της Χ.Α. στη Λευκίμμη τα τελευταία χρόνια, μέσω της εμπλοκής της στο κίνημα ενάντια στο ΧΥΤΑ», συνεχίζει η πρωτοβουλία, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες σε όσους Λευκιμμιώτες ανέχονται την παρουσία των νεοναζί με τη δικαιολογία ότι «κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα».

Η Πρωτοβουλία επιρρίπτει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που «υποστηρίζουν μια εγκληματική για τη Λευκίμμη λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και μάλιστα στο όνομα της Αριστεράς», προκαλώντας κοινωνική δυσαρέσκεια που εκμεταλλεύονται οι φασίστες.

πηγή: efsyn.gr