Ρατσιστική ρητορική από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Με ακροδεξιά και ρατσιστική φρασεολογία φλερτάρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης εκφράζοντας την αγανάκτηση του για την «άθλια εικόνα που επικρατεί σήμερα στο κέντρο της πόλης» όπως αναφέρει σε επιστολή του προς το δήμαρχο Γιάννης Μπουτάρη αλλά και τις αστυνομικές αρχές.

Ο κ.Ζορπίδης στην επιστολή κάνει και… λογοπαίγνια με τον όρο “λαθρομετανάστες” ο οποίος στην ηπιότερη εκδοχή του χαρακτηρίζεται ως «νομικά αδόκιμος» ενώ πλέον χρησιμοποιείται κατά κόρον μόνο από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Στην επιστολή του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο Μιχάλης Ζορπίδης κάνει λόγο για «αλλοδαπούς που συνεχίζουν ανεμπόδιστοι το λαθρεμπόριο τσιγάρων σε κεντρικά σημεία, άλλοι ρυπαίνουν με τις πραμάτειες τους πλατείες, δρόμους και πεζοδρόμια χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, άλλοι αρπάζουν ανακυκλώσιμα υλικά για να τα εμπορευθούν λαθραία, άλλοι ανακατεύουν τα σκουπίδια αναζητώντας χρήσιμα αγαθά και άλλοι, κάτω από την μύτη της αστυνομίας λύνουν τις διαφορές τους με την βία, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών».

Επίσης αναφέρει ότι το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε «Ντίσνεϋλαντ των λαθρομεταναστών».

«Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και ενώ η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε κανονικά να παρουσιάζεται με ένα όμορφο πρόσωπο στους επισκέπτες της, το κέντρο της έχει μετατραπεί σε Ντίσνεϋλαντ των λαθρομεταναστών. Παρακαλώ θερμά τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν. Οι πολίτες αυτής της πόλης και οι επαγγελματίες, που στενάζουν για να καλύψουν τους φόρους και τα κάθε είδους χαράτσια δεν χρωστούν σε τίποτε να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις» αναφέρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.