Ρία Καλφακάκου: Η δημοτική τηλεόραση και το ξέπλυμα Παπαγεωργόπουλου

 Απίστευτο θράσος επέδειξε η δημοτική τηλεόραση, η TV100,παρουσιαζοντας τον καταδικασμένο για υπεξαίρεση πρώην δήμαρχο κ.Παπαγεωργόπουλο , να μας παρουσιάζει την “αθωότητά” του χωρίς αντίλογο.

Και τα 20 εκατομμύρια που χρεώθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης και τα πληρώνει ο λαός της πόλης διπλά, που είναι κ. Παπαγεωργόπουλε?  Σε ποια τσέπη, σε ποιόν λογαριασμό, ποιος τα έφαγε?

Ως φτερωτός Ερμής, προστάτης των κλεφτών, ο επονομαζόμενος και φτερωτός γιατρός, πρώην δήμαρχος, επιζητά να ξεχαστεί το πάρτυ εκατομμυρίων που γινόταν στο δήμο Θεσσαλονίκης , επί δημαρχίας του.

Χρήματα που λείπανε από το δήμο στην δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης, χρήματα που ακόμα πληρώνουν οι δημότες.

Κυρία Αναγνωστίδου , ναι συγχωρούμε και εντάσσουμε τους αποφυλακισθέντες στην κοινωνία, είναι βασικό θεμέλιο της δημοκρατίας. Δεν ξεπλένουμε, ούτε την κακουργηματική πράξη , ούτε τον ένοχο. Και αυτό είναι απαραίτητο  για να υπάρχει ευνομία και δημοκρατία.

Η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ, οφείλει να πάρει θέση. Δημοσιογραφική ελευθερία δεν σημαίνει διαστρέβλωση της αλήθειας , χωρίς αιδώ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης οφείλει να πάρει θέση. Έχει  ευθύνη απέναντι στο λαό της πόλης που τον εξέλεξε, και που τόσα χρόνια πληρώνει τα σπασμένα της υπεξαίρεσης.

*H Ρία Καλφακάκου είναι καθηγήτρια Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ”.