Ξάνθη: Ριφιφί σε χρυσοχοείο με λεία πάνω από 350.000 ευρώ

Με τη μέθοδο του ριφιφί κατάφεραν να αφαιρέσουν χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή αξίας πάνω από 350.000 ευρώ από χρυσοχοείο στο κέντρο της Ξάνθης άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, χρησιμοποιώντας ένα κλειστό ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο χρυσοχοείο.

Πρόκειται για χρυσοχοείο που βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης και στο οποίο οι δράστες εισήλθαν αφαιρώντας τα χρυσαφικά από τη βιτρίνα και τα ράφια του καταστήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δράστες φαίνεται πως εισήλθαν μέσα στο κατάστημα με τη μέθοδο του ριφιφί, χρησιμοποιώντας ένα κλειστό ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο χρυσοχοείο και η πόρτα του οποίου ήταν παραβιασμένη. Η κεντρική είσοδος του χρυσοχοείου δεν είχε παραβιαστεί, ενώ τα προστατευτικά εξωτερικά κάγκελα τέθηκαν εκτός λειτουργίας και δεν άνοιγαν, μιας και οι κλέφτες έκοψαν το ρεύμα.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από το κατάστημά του, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική η οποία με τη χρήση ηλεκτρικού πριονιού έσπασε τα προστατευτικά κάγκελα της επιχείρησης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αξία των χρυσαφικών που κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για λεία μεγαλύτερη των 350.000 ευρώ.

Πηγή: xanthinea.gr