Σ. Φάμελλος: Το 2017 θα είναι η χρονιά που θα αφήσουμε πίσω τα μέτρα λιτότητας

«Το 2017; Για την κυβέρνηση Τσίπρα και την Ελλάδα θα είναι η χρονιά της καθοριστικής στροφής. Θα αφήσουμε πίσω μας τα μέτρα λιτότητας και θα μπορέσουμε, επιτέλους, να αρχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που εμείς σκοπεύουμε να κάνουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Η κυβέρνησή μας και η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία διέρχονται από μια φάση ηρεμίας. Η κυβέρνηση Τσίπρα χαίρει υγείας- είναι κάποιοι στην Ευρώπη που θα ήθελαν να την κάνουν να αρρωστήσει», προσθέτει ο κ. Φάμελλος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, η κεντροδεξιά των χριστιανοδημοκρατών «η οποία εφαρμόζει εντελώς διαφορετική πολιτική», αντιτάσσεται σε εκείνη της ελληνικής κυβέρνησης, από την στιγμή που «στηρίζουν ένα νεοφιλελευθερισμό ο οποίος ευνοεί μόνον τους ισχυρούς». Εξηγεί, δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί έναν άλλο δρόμο, «εκείνον που οδηγεί στην επανένωση μιας Ευρώπης, η οποία σήμερα είναι ιδιαίτερα διχασμένη».

«Αναπτύσσουμε διάλογο με όλους, σοσιαλδημοκράτες και δημοκράτες γενικότερα», τονίζει ο Σ. Φάμελλος, σύμφωνα με τον οποίο «η συμμαχία επί βασικών αξιών, όπως είναι η αλληλεγγύη και η ελευθερία, μπορεί να γεννηθεί από την κοινωνία, και όχι αναγκαστικά από τα κόμματα», ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ο δημαγωγικός λαϊκισμός και η άκρα δεξιά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σε ό,τι αφορά, τέλος, τους τομείς αρμοδιότητάς του, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρει ότι ένας από τους κύριους στόχους είναι να μειωθούν δραστικά τα πρόστιμα που στο παρελθόν επιβλήθηκαν στη χώρα μας, για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον, ώστε να χρησιμοποιηθούν, τα χρήματα αυτά, για επενδύσεις στον οικολογικό τουρισμό και στη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων. Η επένδυση αυτή, δηλώνει, τέλος, ο κ. Φάμελλος, θα αγγίξει τα δυο δισ. ευρώ, με τη δημιουργία, συνολικά, 24.000 θέσεων εργασίας.