Σ. Φάμελλος: Αποδεικνύουμε ότι υπάρχει και άλλη προοπτική για τη χώρα και αυτό ενοχλεί​

“Χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε ότι τα πράγματα με την κλιματική αλλαγή είναι σοβαρά και ότι χρειάζεται να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στο Πρώτο Πρόγραμμα σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι χρόνιες επιπτώσεις από τις κατασκευές κτιρίων, οικισμών ή υποδομών και δρόμων πάνω σε ρέματα, την καταπάτηση της φύσης και την κατασπατάληση των φυσικών πόρων δεν μπορούν να ανατραπούν μέσα σε λίγους μήνες.

Ειδικότερα, για την περιοχή της Μάνδρας ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις, έχουν γίνει οι μελέτες και έχουν δημοπρατηθεί τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία και οι συμβάσεις βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ σχολίασε το γεγονός ότι καταλογίζονται ευθύνες στην Περιφερειάρχη Αττικής διότι μερίδα του Τύπου και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης θέλουν να πλήξουν την ίδια και την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ερωτηθείς για το εάν υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε  ότι δεν ήταν τυχαία η πρόταση μομφής της ΝΔ που κατατέθηκε πριν την απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ούτε και το γεγονός ότι οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής που διερευνούν πιθανά σκάνδαλα του παρελθόντος ολοκληρώνουν το έργο τους. “Η πρόταση δυσπιστίας εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη ήταν μια προσπάθεια να δημιουργήσει πρόβλημα, λίγο πριν την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αλλά και να καλύψει αυτόν τον τεράστιο διχασμό που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ σχετικά με την ονοματοδοσία της FYROM, με τον ίδιο να επιλέγει πολιτικές κόντρα στην οικογενειακή του ιστορία”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του αρχηγού της ΝΔ απέναντι στον Πρόεδρο ΕΒΕΑ και ΚΕΕ κ. Μίχαλο ανέφερε ότι  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενοχλείται όταν διαπιστώνει ότι τα πράγματα πάνε καλά στη χώρα και ενισχύεται η επιχειρηματικότητα: “Η ΝΔ δεν θέλει να στεριώσει τίποτα στη χώρα, είναι  καταστροφική και μίζερη, συνεχώς τρομοκρατεί την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα με δεινά που ποτέ δεν έρχονται, όπως ο περίφημος “κόφτης” παλαιότερα. Με την συμπεριφορά της στερεί από την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας ένα ασφαλές περιβάλλον λειτουργίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα μικροπολιτικά της συμφέροντα”.

“Η ΝΔ παίζει με το σκοτάδι”, συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος, “περιπλανιέται στους σκοτεινούς δρόμος του εθνικισμού και δυστυχώς συναντιέται με τη Χρυσή Αυγή”, ενώ σημείωσε ότι το βαθύ κράτος και η παλαιά εξουσία θα κορυφώσουν τις αντιδράσεις τους προκειμένου να ανατρέψουν την επιτυχή πορεία της χώρας. “Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, αντίθετα το παλαιό καθεστώς έχει κάθε λόγο να φοβάται, διότι θα αποδειχθεί στο τέλος της τετραετίας ότι τελικά υπήρχε και άλλη λύση και προοπτική για τη χώρα”, τόνισε εξηγώντας ότι τα τεράστια ζητήματα των μνημονίων, της αυστηρής λιτότητας και του καθορισμού της πολιτικής από το εξωτερικό τελειώνουν, επιτρέποντας τη χάραξη μιας περισσότερο αυτόνομης και επωφελούς πολιτικής και στρατηγικής.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει πιθανές συνεργασίες της κυβέρνησης με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει εξαρχής ότι στα κεντρικά θέματα, όπως είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η εργασία, η έξοδος από τα μνημόνια, τα εθνικά θέματα κ.α. επιδιώκει την μέγιστη δυνατή συναίνεση στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το ζήτημα της ευρύτερης στήριξης του κυβερνητικού έργου δεν συζητείται πίσω από κλειστές πόρτες, ούτε είναι αντικείμενο εκβιασμών, αλλά πρέπει να γίνεται διάφανα, δημόσια και να λειτουργεί προς όφελος των συμφερόντων όλων των πολιτών και της χώρας.