Σ. Φάμελλος: Οι αιρετοί να εναρμονιστούν με το νόμο για τις ανανεώσεις συμβάσεων των εργαζομένων

Συνάντηση με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, οι συμβάσεις των οποίων δεν ανανεώθηκαν, είχαν ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 Fm” ζήτησε από τους αιρετούς να εναρμονιστούν με το Ν. 44/29 και να προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων καθώς πρόκειται για ειδικότητες που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

“Παρότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει κατηγορηματικά, έχει νομοθετήσει, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκουρλέτης έχει ζητήσει να συνεχιστούν οι συμβάσεις, υπάρχουν φορείς ή δήμοι που δεν τις έχουν ανανεώσει (…) πρόκειται για 4-5 δήμους σε όλη την Ελλάδα”, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έκανε ειδική αναφορά στους 72 εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων στη Θεσσαλονίκη και στους 55 εργαζόμενους του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Το έχουμε ξεκαθαρίσει σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει ώστε να συνεχιστούν οι συμβάσεις που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία, είπε στο “Πρακτορείο 104,9 Fm” μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος και συμπλήρωσε ότι τα χρήματα των εργαζομένων δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς καλύπτονται από ανταποδοτικές υπηρεσίες.

“Από τη Δευτέρα παίρνουμε πρωτοβουλία και με το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να θωρακίσουμε νομικά αυτή την άποψη (…) και να υπάρχει ένας έλεγχος των αποφάσεων των αιρετών που δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις βάση της νόμιμης διαδικασίας”, υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος και συμπλήρωσε “λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για τον φορέα διαχείρισης αποβλήτων της Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να πούμε ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα (από την έλλειψη προσωπικού) στη λειτουργία των χώρων υγειονομικής ταφής. Ταυτόχρονα θα υπάρχει ζήτημα σε ευαίσθητες μονάδες όπως είναι η εγκατάσταση επεξεργασίας στραγγισμάτων στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης”, τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζοντας πως διακυβεύονται ευαίσθητα στοιχεία λειτουργίας περιβαλλοντικών υποδομών που συνδέονται με τη δημόσια υγεία.

Καταλήγοντας ο κ.Φάμελλος δήλωσε”κάνουμε μέσω της συχνότητας του πρακτορείου μια πρόσκληση και στους αιρετούς που δεν έχουν υλοποιήσει ακόμα την απόφαση, να εναρμονιστούν με τον 44/29. Θα υπάρξει και θεσμική επικοινωνία δική μας και απομένει στους αιρετούς να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συμπλήρωσε: “Νομίζω σε μια δημοκρατική κοινωνία, σε μια λογική και δίκαιη κοινωνία τα πράγματα γίνονται σε περιβάλλον διαλόγου”.