Σ. Φάμελλος: Οι εργαζόμενοι έχουν μπει στο μάτι του Κυρ. Μητσοτάκη

«Οι εργαζόμενοι έχουν μπει στο μάτι του Κυρ. Μητσοτάκη όπως ήταν τόσα χρόνια στο μάτι της Δεξιάς. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα και το ξέρει αυτό η κοινωνία πολύ καλά», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στις θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλονοτος και Ενέργειας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» σημείωσε επίσης ότι για το 2017 δεν περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης άλλα «βαρίδια», μέτρα λιτότητας, καθώς όσα συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς το καλοκαίρι του 2015 υλοποιήθηκαν και ψηφίστηκαν έως τον Μάιο του 2016.

Αντίθετα, υπάρχει αισιοδοξία ότι ανοίγει πλέον ένας δρόμος αισιοδοξίας, ένα θετικός οδικός χάρτης, με τον οποίο ό,τι γίνεται από δω και μπρος θα καταγράφεται θετικά στην κοινωνία.

Στην πρόσφατη επιστολή Τσακαλώτου, είπε ο κ.Φάμελλος, υπογραμμίζεται ρητά ότι στο εξής το πλεόνασμα από την ανάπτυξη θα κατευθύνεται στην ενίσχυση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και τη φορολογική ελάφρυνση, δύο θέματα που αποτελούσαν προπύργια των δανειστών και με τις πολιτικές της κυβέρνησης αλλάζουν.

Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς σε επίπεδο κυβερνήσεων στην Ευρώπη, όπου πλειοψηφούν τα συντηρητικά κόμματα, η πρόταση της Ελλάδας αντιστοιχεί με τα συμφέροντα των Ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών, τόνισε.

Για την επόμενη χρονιά, εξάλλου, εκτίμησε ότι η εργασία και η προκοπή θα είναι οι λέξεις που θα ενώσουν την Ελλάδα.