Σ. Φάμελλος: Η ΝΔ φοβάται να προσέλθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή

Αιχμές για τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ άφησε ο Σωκράτης Φάμελλος ενόψει της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών και με φόντο το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. «Η ΝΔ φοβάται να προσέλθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή. Μήπως γιατί ανησυχεί για το τι θα κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Φάμελλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως εφόσον εφαρμοστεί θα επιλυθεί το σκοπιανό «το οποίο ταλανίζει την χώρα και την περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια».

Αιτιολογώντας τη θετική του στάση απέναντι στις “Πρέσπες” ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε ότι «Σε κανέναν από μας δεν άρεσε η παραποίηση της ιστορίας, η αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας» και ισχυρίστηκε ότι με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών «δεν θα υπάρχει καμία αμφισβήτηση του Μ. Αλέξανδρου, του ήλιου της Βεργίνας. Θα αλλάξει όνομα και σύνταγμα (σ.σ. η ΠΓΔΜ) με φιλειρηνική σύμβαση για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτά όμως πρέπει πρώτα να λυθούν στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο στόχος μας είναι η γειτονική χώρα να έχει ευρωπαϊκές αρχές λειτουργίας και όσον αφορά τα θέματα της δημοκρατίας και όσον αφορά τα θέματα οικονομίας. Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε τη συζήτηση των ανατολικών συνόρων στο βορρά μας» ισχυρίστηκε ο κ. Φάμελλος. «Θέλουμε να έχουμε απόλυτη ηρεμία, οικονομική και ευρωπαϊκή συνεργασία με τους γείτονές μας» συνέχισε ο ίδιος.

Επεκτείνοντας την επιχειρηματολογία του, ο κ. Φάμελλος έβαλε στο “κάδρο” και τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς «Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις συνόρων στα Βαλκάνια και υπάρχει η δήλωση της κοινής ευρωπαϊκής πορείας, αυτό βάζει όλους τους Ευρωπαίους συνομιλητές από την μεριά της Ελλάδας και αυτό είναι κάτι που ισχυροποιεί τη θέση μας» όπως εκτίμησε.

Π. Καμμένος και συγκυβέρνηση

Κατά την άποψη του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «ο Πάνος Καμμένος έχει εξασφαλίσει ότι ήδη έχουμε κλείσει σχεδόν τέσσερα χρόνια και αυτό δεν θα αμφισβητηθεί τουλάχιστον μέχρι και την άνοιξη του 2019. Είναι απολύτως συνεπής και δεν υπήρχε θέμα προγραμματικής συμφωνίας για το ζήτημα της ΠΔΓΜ. Είναι απολύτως συνεπής και δεν έχει βάλει κανένα ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης»  είπε ο ίδιος ερωτηθείς για τις δηλώσεις Π. Καμμένου περί αποχώρησης των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση άμα τη εμφανίσει της συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Παρά το διαφαινόμενο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «η κυβέρνηση είναι πιο σταθερή από ποτέ», ισχυρίστηκε ο κ. Φάμελλος και εκτόξευσε τα «βέλη» του στη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για ποιο λόγο ανησυχεί και δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή; Η ΝΔ φοβάται να προσέλθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή. Μήπως γιατί ανησυχεί για το τι θα κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ και κατ’ επέκταση και του Κινήματος Αλλαγής;», διερωτάται.